Σύνοψη: H Rose – Lynn Harlan είναι μια χαρισματική 23χρονη τραγουδίστρια με δύο ανήλικα παιδιά, που μόλις αποφυλακίστηκε. Το όνειρό της είναι να αφήσει την Γλασκώβη για το Νάσβιλ, το λίκνο της κάντρι μουσικής, και να γίνει μια πετυχημένη τραγουδίστρια. Η μητέρα της θέλει να την κρατήσει κοντά της και να αναλάβει τις ευθύνες της, αλλά όταν παρουσιάζεται η ευκαιρία που θα τη φέρει μια ανάσα από το όνειρό της, εκείνη έρχεται αντιμέτωπη με το δίλημμα ανάμεσα στην οικογένεια και την καριέρα.

Άποψη: Ένα στόρι αλά Star is Born, το οποίο όμως μεταφέρεται στην country μουσική, όπως είχε γίνει στην πιο πρόσφατη εκδοχή της παλιάς και γνώριμης ιστορίας, αλλά και με μια πολύ πιο έντονα κοινωνική ματιά. Κατ’ αρχάς, σε αυτήν την  παραλλαγή της ιστορίας και οι δύο πρωταγωνιστικοί ρόλοι συμπυκνώνονται στο πρόσωπο της Rose, μιας γυναίκας που έχει και τον αυτοκαταστροφικό χαρακτήρα του αντρικού ρόλου από το Star is Born, αλλά και την αναδυόμενη μετά κόπων και βασάνων καριέρα του γυναικείου ρόλου.

Η Rose βγαίνει από την φυλακή με στόχο να γίνει τραγουδίστρια, μια νέα Ντόλι Πάρτον, όπως της λένε οι συγκρατούμενές της. Η προσέγγιση όμως του σκηνοθέτη Tom Harper, που μεταξύ άλλων έχει σκηνοθετήσει και επεισόδια του Peaky Blinders, είναι να αναδείξει την ζωή της ηρωίδας σαν μοναχική καουμπόι, σαν μια γυναίκα που παλεύει αφενός με τον εαυτό της και το μεγαλεπήβολο όνειρό της, αλλά και με την ίδια την ζωή. Είναι μητέρα ανήλικων παιδιών και πρέπει να βρει τρόπο να συνδυάσει τα πάντα, την μητρότητα και την καριέρα στο Νάσβιλ.

Μια γνήσια φεμινιστική ταινία, που δεν έχει τον φωναχτό φεμινισμό άλλων ταινιών, είναι όμως στην ουσία, διότι αντιστρέφει το γνωστό κλισέ με την γυναίκα που γνωρίζει τον γνωστό τραγουδιστή και γίνεται σιγά-σιγά διάσημη και πρέπει να ισορροπήσει μετά ζωή και καριέρα μιας και ο ανδρικός εγωισμός δεν επιτρέπει την καλλιτεχνική ισοκεφαλία. Εν προκειμένω, δεν υπάρχει ρομάντζο, δεν υπάρχει άνδρας που να την βοηθά. Μόνη στέκεται στα πόδια της, χωρίς love story, χωρίς άλλα πατήματα. Παρουσιάζεται με ειλικρίνεια και χαμηλότονα η πορεία της κοπέλας από την φυλακή στο Νάσβιλ, ενώ ενδιάμεσα έχει μεσολαβήσει η δύσκολη προσαρμογή στην κοινωνία για μια πρώην φυλακισμένη και η ανάγκη να κάνει άλλες δουλειές προκειμένου να επιβιώσει.

Είναι ένα μιούζικαλ κοινωνικού ρεαλισμού, που αν και δεν αποφεύγει κάποια κλισέ και κάποιες σεναριακές ευκολίες, κατορθώνει να βγάζει κάτι γνήσιο, αυθεντικό και απλό σαν την country μουσική που μας τραγουδά η εξαιρετική πρωταγωνίστρια Jessie Buckley.

Πρώτη δημοσίευση: 25 Νοε. 2019, 21:28
Ενημέρωση: 25 Νοε. 2019, 21:28
Τίτλος:
Wild Rose
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
101

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
23951
Feelgood
13609
Film Group
11150
Spentzos
4790
ΜΟΝΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (DADDIO), από την Spentzos ΜΟΝΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (DADDIO), από την Spentzos