Σύνοψη: Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Carson Phillips (John Travolta), ταξιδεύει από το Λος Άντζελες στο Γκάλβεστον του Τέξας, για να ερευνήσει την υπόθεση μιας γυναίκας που διαμένει σε μια ψυχιατρική κλινική. Όταν φτάνει, συναντά τον ψυχιάτρο Dr. Miles Mitchell (Brendan Fraser), τον παλιό του φίλο Κingpin Doc (Morgan Freeman), την κοπέλα που αγάπησε, Jayne (Famke Janssen), και τον σερίφη Walsh (Robert Patrick). Όταν μυστηριωδώς πεθαίνει ο 22χρονος σταρ αθλητής της πόλης, όλοι στρέφουν τα βλέμματά τους στην κόρη της Jayne, Rebecca (Ela Bleu Travolta). Πρόκειται για έναν ατυχή θάνατο ή για δολοφονία;

Άποψη: Το “The Poison Rose” είναι άλλο ένα όχι-ιδιαίτερα-ενδιαφέρον neo-noir, που βασίζεται στο βιβλίο του Richard Salvatore με το ίδιο όνομα. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκουμε τον George Gallo (συγγραφέας του “Midnight Run” του ’88), ο οποίος, μαζί με το ταλαντούχο καστ, γνωρίζουν πως το φιλμ  είναι μια εύκολη επιταγή που θα εισπράξουν μετά τα γυρίσματα.

Η ταινία φαίνεται ενδιαφέρουσα, μέχρι που ο Carson βρίσκεται στο Γκάλβεστον, τον τόπο που μεγάλωσε, και συναντά ύστερα από 20 χρόνια παλιές αγάπες, χαμένες κόρες, παλιούς συμμαθητές και άλλους. Εκεί ξεδιπλώνονται διάφορα storylines, που το σενάριο πασχίζει να ενώσει: ενώ ο Carson είναι εκεί για να ερευνήσει μια ασθενή στην κλινική του Dr. Mitchell, τελικά σκοντάφτει πάνω σε βρώμικες συμφωνίες για πετρέλαια, ναρκωτικά, και δολοφονίες. Το “The Poison Rose” πρόκειται για ένα κακώς εκτελεσμένο σενάριο του είδους «ποιος το έκανε», δηλαδή ποιος σκότωσε τον σταρ αθλητή της πόλης και από εκεί που νομίσαμε ότι ο Carson θα ερευνούσε την μυστηριώδη εξαφάνιση μιας πλούσιας ψυχασθενούς, τελικά παρακολουθούμε πολλές βαρετές σκηνές με τον Travolta, την Janssen και τον Freeman και όλους τους υπόλοιπους. Οι δύο ηθοποιοί που δεν βαριούνται είναι ο Brendan Fraser, που υποδύεται έναν εκκεντρικό τρελό-γιατρό και η Ela Bleu Travolta που υποδύεται την βασική ύποπτο για την δολοφονία του άντρα της.

Η αλήθεια είναι πως αρχικά ενθουσιαστήκαμε, καθώς ο ρόλος που υποδύεται ο Travolta είναι σαφώς καλύτερος από άλλους πρόσφατους (αναφερόμαστε στο “Gotti”). Μετά θεωρήσαμε πως θα εμφανιζόταν ο Freeman και θα έσωζε τη κατάσταση, τελικά όμως, όπως και ο χαρακτήρας που υποδύεται, απλά κάθεται στην πολυθρόνα του και περιμένει να ανοίξουν οι άλλοι το δρόμο. Αν στρέψουμε το βλέμμα μας στις λεπτομέρειες, η ταινία ούτε αυτές δεν μπορεί να εκτελέσει σωστά. Αρχικά, ούτε τα κουστούμια, ούτε τα σκηνικά, ούτε η μουσική θυμίζουν 1978. Κατά δεύτερον και πιο σημαντικό, ούτε μια προφορά δεν είναι Τεξανή. Μάλλον, κάθε ηθοποιός είχε το προνόμιο να ερμηνεύσει την Τεξανή προφορά όπως κρίνει, με αποκορύφωμα την Janssen, η οποία σε κάθε σκηνή έχει μια ελαφρώς διαφορετική, αλλά εξίσου αποτυχημένη, προφορά. 

Αν και στο τέλος μαθαίνουμε ποιος είναι ο δολοφόνος, το «πώς» δεν εξηγείται επαρκώς και τελικά το «γιατί», αν και ξεκάθαρο, δεν αρκεί για να δικαιολογήσει όλο το πιστολίδι και το κυνηγητό που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας. Μάλλον ο Travolta πρέπει να αλλάξει ατζέντη…

Πρώτη δημοσίευση: 10 Ιουνίου 2019, 13:02
Ενημέρωση: 10 Ιουνίου 2019, 13:03
Τίτλος:
The poison rose
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
93

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Spentzos
48310
Feelgood
7387
Tanweer
6351
Tanweer
4775