Σύνοψη: Η Barbara (Madison Wolfe) ξέρει τα πάντα για τους γίγαντες, ακόμα και πως να τους σκοτώνει. Αποφασισμένη να σώσει την πόλη της από αυτούς περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας της καταστρώνοντας σχέδια και στήνοντας παγίδες. Τόσο η μοναχικότητα της όσο και η εκκεντρικότητα της προβληματίζουν την μεγάλη της αδερφή (Imogen Poots), που παρουσιάζεται ως κηδεμόνας της, όσο και την σχολική ψυχολόγο το σχολείου της (Zoe Saldana) που προσπαθεί να την προσεγγίσει

Άποψη:. Είναι αυτή της η εκκεντρικότητα που την κάνει στόχο bullying και την απομονώνει, ωστόσο δεν αποθαρρύνει τη Sophia (Sydney Wade) που την πλησιάζει και επιδιώκει να γίνει φίλη της. Καθώς έρχονται πιο κοντά η Sophia ανακαλύπτει τα όσα συμβαίνουν στη ζωή της Barbara και τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο αφοσιωμένη στην αποστολή της να σκοτώνει γίγαντες.

Το I Kill Giants, απλό τόσο στη δομή του όσο και στη ροή της πλοκής του, επιχειρεί να αφηγηθεί μια ιδιότυπη ιστορία ενηλικίωσης. Ο τρόπος που επιλέγει να το κάνει αν και δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπος παραμένει εξαιρετικά τρυφερός κυρίως λόγο της ευαισθησίας με την οποία προσεγγίζει τους χαρακτήρες της ο σεναριογράφος, Joe Kelly που έχει γράψει και το graphic novel στο οποίο βασίστηκε η ταινία. Χαρακτήρες που αν κανείς κάτσει να το αναλογιστεί μοιάζουν μονοσήμαντοι καθώς είναι είτε καλοί είτε κακοί, χωρίς γκρίζες ζώνες, παρ’ όλα αυτά στα πλαίσια της ταινίας φαντάζουν πραγματικοί και τρισδιάστατοι. Αν και η πλοκή καταφέρνει να κρατήσει το θεατή σε μια διαρκή απορία για το πόσα από αυτά που βλέπει είναι αλήθεια, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του, συχνά υιοθετεί ένα διδαχτικό και πομπώδες ύφος το οποίο πετά το θεατή από την ατμόσφαιρα της ταινίας.

Αισθητικά, η ταινία διαθέτει ένα pop ύφος, το οποίο προέρχεται κυρίως από το συνδυασμό ρυθμού και χρωματικής παλέτας. Ο σκηνοθέτης, Anders Walter, επιλέγει να ακολουθήσει ένα σχετικά αργό ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας, χωρίς μεγάλες κορυφώσεις, εστιάζοντας κυρίως στο συναισθηματικό αντίκτυπο που έχει κάθε δράση στους πρωταγωνιστές και στις σχέσεις μεταξύ τους. Χρωματικά η ταινία συνδυάζει μουντά παστέλ χρώματα και έντονα και ζωντανά χρώματα σε μια αξιοθαύμαστη αρμονία. Τα δύο αυτά στοιχεία, ο αργός ρυθμός που συναντάται κυρίως σε ταινίες του ανεξάρτητου Αμερικάνικου κινηματογράφου και η μοντέρνοι χρωματικοί συνδυασμοί, δημιουργούν ένα όμορφο και φρέσκο αισθητικό αποτέλεσμα που πλαισιώνει με μεγάλη επιτυχία την πλοκή. 

Αξιοσημείωτες είναι και οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών, με αυτές των Madison Wolfe και Zoe Saldana να ξεχωρίζουν. Τόσο η όσο Wolfe και η Saldana, καταφέρνουν να δώσουν ζωή στους χαρακτήρες τους και να παρασύρουν το θεατή στο να επενδύσει συναισθηματικά στην ιστορία και στους ήρωες της, ακόμα και αν είναι μόνο για το μικρό διάστημα της μιάμισης ώρας. Δυστυχώς, ακόμα και αυτό δεν είναι αρκετό για να παραβλέψει κανείς τα ατοπήματα της ταινίας και κυρίως το πομπώδες, κατά στιγμές, ύφος της.

Το I Kill Giants είναι στο πυρήνα της μια ταινία για το θάνατο και τη ζωή. Παρά τα ελαττώματα της είναι μια ταινία που κρατά ευχάριστη συντροφιά και παραδίδει ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα.

Δημοσίευση: 21 Απριλίου 2018, 17:32
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
I kill giants (I kill giants)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
106
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι National στο Άστορ

Οι National στο Άστορ

Μια νέα σειρά προβολών μουσικών ντοκιμαντέρ, με εμβληματικούς καλλιτέχνες, μία Δευτέρα τον μήνα, στον...
41 λεπτά
Horse girl

Horse girl

Σύνοψη: Η Sarah είναι μία γλυκιά outsider, αμήχανη, ελαφρώς θλιμμένη, καμία φορά λίγο αφελής,...
5 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Village
20546
Feelgood
17474
Seven
13000
Odeon
9592