Frankenstein's Monster's Monster, Frankenstein

Frankenstein's Monster's Monster, Frankenstein

Σύνοψη: Ο ηθοποιός Ντέιβιντ Χάρμπουρ ο 3ος - γνωστός από τον ρόλο του σερίφη Τζιμ Χόπερ στο «Stranger Things» - ερευνά τη ζωή του πατέρα του, Ντέιβιντ Χάρμπουρ Jr, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει σε μια ελεύθερη τηλεοπτική εκδοχή του μύθου του Frankenstein με τίτλο «Frankenstein’s Monster’s Monster, Frankenstein»

Άποψη: Εν μέσω του «πυρετού» της 3ης σεζόν του «Stranger Things», το Netflix αποφάσισε να σκάσει ένα 30λεπτο mockumentary με έναν κουλό τίτλο και με πρωταγωνιστή έναν από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς του προαναφερθέντος mega hit της streaming πλατφόρμας. Το «Frankenstein’s Monster’s Monster, Frankenstein» είναι καλύτερα να το προσεγγίσει κανείς ενώ δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα γι’ αυτό. Συνεπώς, εάν δεν το έχετε δει ήδη καλύτερα να σταματήσετε να διαβάζετε εδώ!

Θα ήθελα πραγματικά να είμαι στο meeting όπου οι δημιουργοί αυτού του μίνι ψευδοντοκιμαντέρ πλάσαραν την ιδέα τους στα «κεφάλια» του Netflix. Θα ήθελα να δω πώς το πούλησαν, κι αυτό γιατί, μετά από 30 απολαυστικά λεπτά, οφείλω να τους βγάλω το καπέλο!

Το «Frankenstein’s Monster’s Monster, Frankenstein» δεν μοιάζει με τίποτα άλλο που κυκλοφορεί στο Netflix αυτή τη στιγμή, αν και σημεία θυμίζει το αναρχικό χιούμορ των Monty Python, τα έργα και τις ημέρες των οποίων υπάρχουν διαθέσιμα στην streaming πλατφόρμα.

Είναι μια μερακλίδικα φτιαγμένη τηλεοπτική φάρσα, η οποία αναδεικνύει εξαιρετικά τις κωμικές δυνατότητες του Ντέιβιντ Χάρμπουρ, ο οποίος υποδύεται έναν τετραπλό ρόλο: τον «εαυτό» του, τον δήθεν πατέρα του – μια φιγούρα που σίγουρα ηθελημένα φέρνει στον Όρσον Γουέλς, ο οποίος είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός της εποχής του που υποδύεται σε τηλεοπτική σειρά τόσο τον Δρ. Φρανκενστάιν όσο και το μυθικό τέρας του! Ο γιος σε μια προσπάθεια να έρθει πιο κοντά με τον απόμακρο πατέρα του παρουσιάζει σκηνές από αυτό το τηλεοπτικό… έπος υποκριτικής και παράλληλα μιλάει με πρώην συνεργάτες του, οι οποίοι του αποκαλύπτουν πράγματα που ίσως ήθελε να ξέρει αλλά και που μάλλον δεν θα ήθελε να μάθει ποτέ.

Ο Χάρμπουρ πραγματικά κεντάει και το γλεντάει ασύλληπτα καθ’ όλη τη διάρκεια, ενώ είναι άξιον αναφοράς πώς το «Frankenstein’s Monster’s Monster, Frankenstein» καταφέρει να πετύχει τον σκοπό του σε τόσο σύντομη διάρκεια: τα πρώτα δέκα λεπτά προσπαθείς να καταλάβεις τι είναι αυτό που βλέπεις, στο επόμενο 20λεπτο απλά γελάς και πριν προλάβει να χαθεί το όποιο momentum, αυτό το εξωφρενικό εγχείρημα έχει τελειώσει και εσύ μένεις από συνήθεια να τσεκάρεις γιατί δεν έχει επόμενο επεισόδιο!

Εάν έχεις δει «Arrested Development», το «Frankenstein’s Monster’s Monster, Frankenstein» σίγουρα αξίζει μισή ώρα από τον χρόνο σου. Εάν ο Τζιμ Χόπερ είναι ο αγαπημένος σου χαρακτήρας από το «Stranger Things», τότε είτε θα το λατρέψεις είτε θα σε ξενίσει. Σε κάθε περίπτωση, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τo Netflix συνεχίζει να δίνει βήμα (και χρήμα) σε μη safe επιλογές, όπως αυτή, προς τέρψιν όσων αναζητούν μια έξυπνη δόση «καψίματος» για τη watchlist τους.

Πρώτη δημοσίευση: 30 Ιουλίου 2019, 20:27
Ενημέρωση: 30 Ιουλίου 2019, 20:28
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Frankenstein's Monster's Monster, Frankenstein
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
32
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Munich: The Edge of War

Munich: The Edge of War

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ο Άγγλος Hugh Legat κι ο Γερμανός Paul von Hartman, πρώην συμφοιτητές στο...
3 ώρες