Σύνοψη: Μια κοπέλα περιφέρεται σε μια τεράστια, σχεδόν έρημη έκταση μεταξύ Τέξας και Μεξικό, στο κοντινό δυστοπικό μέλλον. Στην περιοχή υπάρχει μια ομάδα κανιβάλων. Ένας από αυτούς, ο Μαϊάμι Μαν, θα καταφέρει να την αιχμαλωτίσει. Αλλά επειδή ξεχνάει τον βασικό κανόνα που λέει «να μην παίζεις με το φαΐ σου», ο Μαϊάμι ερωτεύεται την Άρλεν. 

Άποψη: Ένα από τα πιο αναμενόμενα φιλμάκια του 2017 ήταν η νέα ταινία της Άννα Λίλι Αμιρπούρ (σκηνοθέτιδα στο υπέροχο "A girl walks home alone at night"). Δεν κατάφερε όμως να δικαιώσει τις προσδοκίες με αυτό το γκροτέσκο πορτραίτο μιας εξαθλιωμένης στα όρια του εφιαλτικού, Αμερικής, που ενώ περιέχει μερικές αξιόλογες στιγμές, χάνεται μέσα στην φλυαρία ενός σχεόν παιδιάστικου σεναρίου, με αποτυχημένες αλληγορίες και απλοϊκές αμπελοφιλοσοφίες.

Κάπου μεταξύ Mad Max και την πρώιμη grindhouse εποχή του Ταραντίνο, με μακρόσυρτα wide open πλάνα αλά Αντονιόνι, με ολίγον από Τζάρμους, gore Χοδορόφσκι και pop 80ίλα (!) ρομάντσο, το "The bad batch" είναι ένα χωνευτήρι ειδών και τεχνικών, μια προσπάθεια της δημιουργού να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πολλά, αλλά με κάποιον τρόπο καταλήγει σε μια άγουρη επιδεικτική εξτραβαγκάνζα που μένει ανολοκλήρωτη.

Υπάρχουν ορισμένες πολύ όμορφες σκηνές πλανοθεσίες, με έξυπνες ιδέες φωτογραφίας και σκηνικών, φοβερές μουσικές επιλογές, μαζί με υποκειμενικά πλάνα και συμβολικά κακές ερμηνείες από τον Κιάνου Ριβς σαν Τόνι Σφίνο, τον Τζιμ Κάρεϊ σαν έναν σοφό ζητιάνο, την πρωταγωνίστρια - μοντέλο Σούκι Ουότερχάουζ να προσπαθεί αλλά να μην την παλεύει και πολύ και αλεπάλληλα κάδρα στους μυς του Τζέισον Μομόα.

Λίγο παραπάνω gore από ότι θα χρειαζόταν, λίγο περισσότερο φορτωμένο οπτικά από ότι έπρεπε, νιώθεις ότι η Αγγλο-Αμερικανίδα δημιουργός έχει ξεκάθαρο potential, αλλά δεν έχει βρει τον κινηματογραφικό της βηματισμό, ενώ θα πρέπει να προσέξει περισσότερο τα σενάριά της ή να τα αναθέσει αλλού.

Πρώτη δημοσίευση: 30 Ιουνίου 2017, 21:21
Ενημέρωση: 21 Οκτ. 2017, 13:37
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The bad batch (The bad batch)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
118
Εταιρία διανομής: 
Release: 
2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
26685
Tanweer
14456
Tanweer
11216
Film Group
10266
Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos