Σύνοψη: Είχε τόση αγάπη να προσφέρει ύστερα από τον χαμό του συζύγου της: εκείνος χάθηκε σε δυστύχημα ενώ η Χάνα στάθηκε σε εκείνον τον χρόνο που δεν γιατρεύει της πληγές της, ζώντας απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. Μια νέα αρχή χαράσσεται στην άχαρη ζωή της όταν ένας επίμονος συγγραφέας από την Νέα Υόρκη δέχεται την πρόταση της να γράψουν μαζί την βιογραφία του νεκρού συζύγου, όταν το παρελθόν περιπλέκεται με το παρόν και τα συναισθήματα αλλάζουν.

Άποψη: «Είναι ένα μάτσο λέξεις , δεν θα είναι ποτέ αρκετό»: κάθε προσπάθεια της Rebecca Hall να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα στην βιογραφία που προσπαθεί να ολοκληρώσει, κατέληγε στην άποψη πως κάτι πάντα θα έλειπε. Το σενάριο αντιπροσώπευε έναν ακροβάτη ο οποίος σημείωσε μια ικανοποιητική εισαγωγή πάνω στο σχοινί με την ηθοποιό να αφηγείται κάποιους στίχους, σε μια αναδρομή του παρελθόντος με στοιχεία που θα αποτελέσουν κομβικά σημεία για την συνέχεια , απαλή φωνή και λογοτεχνική αφήγηση. Πάμε παρακάτω!

Το σενάριο συγχρονιζόταν με τα σκηνικά καθ’ όλη την διάρκεια της ταινίας , με μουντούς χρωματισμούς και απομονωμένες περιοχές . Το μεγαλύτερο κομμάτι του έμοιαζε με στοίχημα οπού πόνταρε στην αρχή και το τέλος. Στο dateline της ταινίας εάν παρατηρήσετε μέχρι τα πρώτα 52 δευτερόλεπτα θα αντιληφθείτε πως η ταινία μιλάει και τίποτα δεν λέει, με μια ροή γεγονότων δίχως κάποια ουσία πέρα από κάποιες επιλεκτικές σκηνές.

Πέρα από το κωμικό ύφος του Jason Sudeikis και από το ελάχιστο δράμα της Rebecca το οποίο δεν είχε απτά αποτελεσματα, μιλάμε για έναν κύκλο περιστρεφόμενο γύρω από έναν νεκρό και τους πρωταγωνιστές να πασχίζουν να εξιστορήσουν την ζωή του δίχως ροή, δίχως δράση . Ανάμεσα στο αν υπάρχει κάποια σπίθα αγάπης μεταξύ των ηθοποιών ή απλά εκπληρώνουν κάποιο σκοπό,  μόνο στα τελευταία δέκα λεπτά υπήρξαν δείγματα τα οποία ολοκληρωθήκαν με μια «Νέα Αρχή» την οποία είδαμε μόνο στο τέλος. Μια ταινία πρόχειρη ή προχειρογραμμένη;

Άντζελα Υζεϊράι

Πρώτη δημοσίευση: 21 Aug 2017, 17:30
Ενημέρωση: 21 Aug 2017, 17:30
Τίτλος:
Tumbledown (Καινούρια αρχή)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
105
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos