Σύνοψη: Είναι πολύ εύκολο να φεύγουμε όταν τα πράγματα αρχίζουν να ζορίζουν. Η Τζούντ βρίσκει καταφύγιο στο πατρικό της  στο Χάμπτον. Ο πατέρας της, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης της προηγούμενης εικοσαετίας απελπισμένος από την φθορά της μουσικής του προσπαθεί να επανεμφανιστεί στο προσκήνιο. Μπορεί να άλλαξε παραστάσεις η Τζούντ ορισμένες όμως καταστάσεις προκαλούν ακόμα τρικυμία στο προσωπικό της περιβάλλον. Θα φύγει αυτή τη φορά; Ή θα συνεχίσει να τραγουδά πλάι στον πατέρα της;

Άποψη: Μια ταινία ήπιων ρυθμών που ήρθε σε διάσταση με τους χρωματισμούς και τις εντάσεις  που θέλησε να προκαλέσει . Για μια οικογένεια άνευ ορών και περιορισμών οι χαρακτήρες , τα πλάνα και οι σκηνές φαίνονται να συγχέονται και να δίνουν αποτελεσματικότητα στις απαιτήσεις του Edwards . Στις σκηνές έναρξης και παρουσίασης δείγματα αποπροσανατολισμού άρχισαν να εμφανίζονται με τους περιπλεκόμενους διαλόγους  και του επιτηδευμένου μονόλογου του Christopher Walken τον οποίο  η πλειονότητα των χαρακτήρων αγνόησαν .

Στο πρόσωπο της Amber Heart ξετυλίγεται ένας ρόλος αρκετά δύσκολος λόγω του απωθητικού χαρακτήρα και της απαξίωσης προς όλους τους υπόλοιπους  που δεν γνωρίζουν περί pop & rock.  Μοιάζει να προσαρμόζεται με την επιπολαιότητα που χαρακτηρίζει την Τζούντ . Δίκαιη η επιλογή του Edwards καθώς ήταν κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί από την Amber στην μέχρι τώρα ερμηνευτική της διαδρομή. Αυτός ο ρόλος  της έδωσε λιγότερη ένταση και κύρος αλλά περισσότερη συλλογή και έκφραση. Christopher Walken : « Όποιος κι αν είσαι αργά η γρήγορα θα παλιώσεις» . Φαίνεται πως αυτή η φράση δεν προήλθε από τον σεναριογράφο αλλά από την ψυχή του Christopher ο όποιος όμως δεν κατάλαβε πως μέσα από την ερμηνεία του την απέρριψε  . Η μουσική του παρέχει δημιουργικότητα και το δράμα του ταιριάζει . Οι δόσεις κωμικών σκηνών όμως φαίνονται περιττές και δεν κατόρθωσε να τις προσωποποιήσει  .

Η Kelly Garner  από το “Horns” ήταν ορθή σε όλες τις εκφράσεις της , είχε πιάσει το νόημα της μεγάλης αδελφής που ζηλεύει  . Ο Hamis Linklater παρά τον δευτερεύοντα ρόλο του άδραξε την ευκαιρία και επέβαλε τον χαρακτήρα του ως το επίκεντρο των τελευταίων σκηνών .

Κάποιος θα έλεγε πως φανερώνει τετριμμένα στοιχεία ταινίας ωστόσο περνούσε κάποια βαθύτερα μηνύματα σε κάποιους ίσως να τα μετέφερε σε κάποιους άλλους μάλλον όχι...

Άντζι Υζεϊράι

Πρώτη δημοσίευση: 21 Ιουνίου 2017, 18:17
Ενημέρωση: 21 Ιουνίου 2017, 18:17
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
One more time (Μια τελευταία φορά)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
98
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Duke

The Duke

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: O Κέμπτον Μπάντον, ένας σπιρτόζος εξηντάχρονος οδηγός ταξί, έκλεψε το 1961 από την...
9 ώρες