Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Η Μάγκι διανύει τον καιρό που της απομένει ως συνηθισμένη έφηβη κοντά στον πατέρα της και την μητριά της, αφού σε λίγο καιρό θα γίνει ζόμπι μετά την μόλυνση της από μεταδοτικό ιό.

Καταδικασμένη πλέον υπομένει την τελική έκβαση ενώ τα σημάδια της αλλαγής γίνονται όλο και πιο αισθητά.

Άποψη: Σε έναν νοητό κινηματογράφο όπου όλες οι ταινίες θα αφορούσαν ζόμπι, το Μάγκι δεν θα ήταν το μπλοκμπάστερ με τις απίστευτες καταδιώξεις και σκηνές μάχης. Θα λειτουργούσε περισσότερο ως ταινία κουλτούρας, σε μία βιομηχανία που αρέσκεται σε περιπετειώδεις και κωμικές ταινίες με ζόμπι.

Μολαταύτα, εδώ έχουμε ένα δίπολο, δύο αντιθέσεις τόσο ευδιάκριτες που καθιστούν την ταινία αξιοπερίεργη ήδη από το τρέιλερ. Από την μία ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ υποδύεται τον τραγικό πατέρα και από την άλλη έχουμε μία μετά-αποκαλυπτική δραματική ιστορία με ζόμπι.

Με αυτό το πρωτοφανές σενάριο ο Χένρι Χόμπσον χτίζει σταδιακά ένα θρίλερ με δόσεις συγκίνησης και τρυφερότητας καθώς η πλοκή ακολουθεί τον Γουέιντ που προσπαθεί να περάσει τις τελευταίες μέρες της κόρης του σε κλίμα οικογενειακό ενώ παράλληλα φαίνεται ότι φλερτάρει με την ιδέα να την «σώσει» από την μοίρα της.

Ανέλπιστα καλός ο (άλλοτε σκληροπυρηνικός)  Άρνι στον ρόλο του ευσυνείδητου πατέρα, δείχνει ότι μπορεί να αποδώσει σε δραματικούς ρόλους (βλέπε επίσης Aftermath) και δίχως απαραίτητα την ύπαρξη συνεχούς διαλόγου, μιας και η ταινία δίνει χώρο στους πρωταγωνιστές να εκφραστούν με βλέμματα και κινήσεις, περιορίζοντας τον μόνο εκεί που είναι αναγκαίο.

Σε ήσυχους τόνους και γκρίζο τοπίο οι πρωταγωνιστές είναι γνώστες του δυσοίωνου πεπρωμένου ανήμποροι όμως για την οποιαδήποτε αποφυγή του, εγκλωβισμένοι στα ηθικά διλήμματα που εξετάζονται από τον σκηνοθέτη όσον αφορά έναν παγκόσμιο κίνδυνο όπως εν προκειμένω η μετάδοση ενός φονικού ιού και τις επιπτώσεις που καραδοκούν για το κοινωνικό σύνολο.

 Όχι και άσχημη επιλογή για κάτι έξω από τα συνηθισμένα, χωρίς splatter και jumpscares, έστω και με κάποια αργόσυρτα κομμάτια αλλά με ένα τρομερά δυνατό τέλος, συμπονετικό και ανθρώπινο. Ίσως και κάπως υπερβολικό.

Πρώτη δημοσίευση: 10 Ιαν. 2018, 18:28
Ενημέρωση: 22 Μαρτίου 2022, 19:50
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Maggie (Το λυκόφως του τρόμου)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
95
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο