Σύνοψη: Όταν η Jill (Lola Kirke) βρίσκεται ύποπτη για τον φόνο της Heather (Zoë Kravitz), διάσημης star του Hollywood, για την οποία εργάζεται ως προσωπική βοηθός, δεν έχει άλλη επιλογή από το να βρει μόνη της τον ένοχο.

Άποψη: Το “Gemini” θα ήθελε πολύ να είναι ένα Instagram-ικής αισθητικής νεονουάρ, που μας εισάγει στον σκοτεινό κόσμο του θεάματος, όπου κανείς δεν είναι αυτό που φαίνεται. Για να το επιτύχει όμως, θα έπρεπε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος του, Aaron Katz να έχει κάτι να πει, πέρα από το να αναπαράγει μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και να αναμασάει τους κλισέ κανόνες του είδους, τύπου «βάλε μια ξανθιά περούκα, για να μην σε αναγνωρίσει κανείς».

Ενώ ξεκινάει πολλά υποσχόμενο και χτίζει μια απαραίτητη αγωνία, μόλις γίνεται ο φόνος και ξεκινάει η αναζήτηση του ενόχου, όλα πάνε στραβά. Μάλλον θα φταίει που οι χαρακτήρες του είναι πιο δυσδιάστατοι και από χάρτινες φιγούρες ή ότι τα κίνητρα που μας παρουσιάζει για τον φόνο της Heather είναι εντελώς σχηματικά. Ίσως ακόμα να φταίει το ότι αποτυγχάνει να παίξει με τους κανόνες, αλλά δεν θέλει και να λειτουργήσει ως φόρος τιμής σε άλλα, προφανώς καλύτερα φιλμ.

Ο Katz ήθελε να κάνει μια ταινία που να μοιάζει με το παιδί του “Drive” και του “Mullholland Drive”, αλλά το πνευματικό του τέκνο δεν είναι ούτε ατμοσφαιρικό, όπως το πρώτο, ούτε εμπνευσμένο σαν το δεύτερο. Είναι απλά εκνευριστικά προορισμένο για να ξεχαστεί, αμέσως μετά το τέλος του!

Πρώτη δημοσίευση: 30 Μαρτίου 2019, 20:33
Ενημέρωση: 30 Μαρτίου 2019, 20:37
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Gemini (Στον αστερισμό του Δίδυμου)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
93
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ