Σύνοψη: Υπάρχει οικογενειακό συμβόλαιο; Ή μήπως η επιβεβαίωση υπογράφεται από το πατρικό ένστικτο;  Ο Άντονι  θα περάσει το Σαββατοκύριακο με τον πατέρα του Γουολτ, έναν  απεξαρτημένο αλκοολικό. Συμβαίνουν όμως μια σειρά από ατυχίες:  Του κλέβουν τα εργαλεία , χαλάει  το αυτοκίνητο του και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τον πετάει έξω. Σε μια φρενίτιδα αγανάκτησης καλείται να περάσει χρόνο με τον γιο του αλλά και να επανακτήσει τα εργαλεία  του. Θα είναι μια συνηθισμένη μέρα πατέρα γιου;

Άποψη : Κάπου σε  εκείνα τα μέρη που ο κλήρος της ατυχίας θα πέσει πάνω σου, ο Bob Nelson έστησε τα σκηνικά, έγραψε το πολυσέλιδο σενάριο του και πάτησε το Rec. Καθοδηγούμενα πλάνα σε κοντινό εκεί οπού έπρεπε, στην αμερικάνικη τεχνική για να εκφραστεί το συναίσθημα. Τεχνικά πλήρες, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε το ίδιο για το σενάριο: Δεν υπήρχε ξεκάθαρος σκοπός, έλεγχος της κατάστασης και ένα προσανατολισμένο σχέδιο . Ένας πατέρας , χωρισμένος , μη φυσιολογικός περνά ένα αναπάντεχο γεμάτο δράση Σαββατοκύριακο , εφόσον το έχω ξαναδεί ήθελα την πινελιά που θα με ωθούσε στο να την ξεχωρίσω.

Ο Clive Owen δεν δείχνει ενθουσιασμένος εδώ (ίσως μέχρι και βαριεστημλενο τον λες) και μάλλον δικαιολογημένα δεν ανταποκρίνεται στα υψηλά του στάνταρ. Στα συγκινητικά σημεία προβληματίζεσαι και νιώθεις την ρεαλιστικότατα μιας ψυχικής οδύνης όπως αυτή της εμμονής. Ο Jaeden Lieberher (θυμηθείτε τον στα Midnight Special & St Vincent) αν και μικρός χάραξε το δικό του κομμάτι στο έργο. Τα μάτια  του σε αποσυντόνιζαν, σε νάρκωναν όταν έπαιρνε όλη τη σκηνή πάνω του και έδειξε ένα ύφος ωριμότητας, επαγγελματία ηθοποιού, άλλαξε κάπως την ουδετερότητα της ταινίας .
Αν και ελάχιστη χρονικά η παρουσία της  Maria Bello ήταν αξιοπρεπής, σοβαρή εκεί οπού έπρεπε, απλές κινήσεις, δίχως υπερβολές, πατούσε με σιγουριά στον ρόλο της.
Κοινότυπο σενάριο αλλά οι ερμηνείες διασώζουν κάπως την κατάσταση... 

Άντζελα Υζεϊράι

Πρώτη δημοσίευση: 24 Ιουνίου 2017, 11:04
Ενημέρωση: 24 Ιουνίου 2017, 11:04
Τίτλος:
The confirmation (Η υπόσχεση)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
101
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ