Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Σε έναν παράξενο κόσμο πως είναι δυνατό να είσαι φυσιολογικός; Μοναχική, αντικοινωνική, ευφυής αλλά δυστυχισμένη , κάτι δεν κολλάει έτσι δεν είναι; Η Carrie Pilby είναι 19 χρονών, απόφοιτη από το Harvard.  Ένα κορίτσι δίχως όνειρο και σκοπό ενώ θεώρει τους ανθρώπους ηλίθιους. Ζει σε ένα διαμέρισμα πληρωμένο από τον πατερά της και η μονή συχνή επαφή είναι με τον ψυχολόγο που την πείθει να ακολουθήσει τα βήματα  μιας  λίστας  που θα την κάνει ευτυχισμένη.

Άποψη: Παράξενη η  προσωπικότητα της  Carrie, διόλου παράξενο το σενάριο. Βέβαια παρατηρείται ένα είδος πρωτοτυπίας καθώς αντικατοπτρίζει τον μοναχικό τρόπο ζωής μιας 19χρονης να είναι πληκτική και τόσο απόλυτη, περιτριγυρισμένη από την “ακολασία” των βιβλίων κάτι το οποίο δεν εμπίπτει με τον «φυσιολογικό» τρόπο ζωής των νέων. Η σεναριογράφος Κάρα Χόλντεν συμπύκνωσε το βιβλίο της Κάρεν Λίσνερ στα μέτρα μιας ταινίας, εφοδιάζοντάς την με μεταμφιεσμένους ερμηνευτικούς και νοηματικούς διαλόγους και εικόνες. Η Σούζαν Τζόνσον επικεντρώθηκε σκηνοθετικά σε τοποθεσίες που είχαν άμεση σχέση με την Carrie: φυσικούς φωτισμούς και «μουντά» οπτικά εφέ.

Τρεις γυναίκες έβαλαν τα δυνατά τους επιτυγχάνοντας να μεταφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο ένα είδος μηνύματος και αυτό ίσως να είναι: “Υπάρχει μια ζωή εκεί έξω την οποία πρέπει να την ζήσεις, έχεις κάθε δικαίωμα να είσαι ευτυχισμένος όσο παράξενος κι αν είσαι“ .

Κωμική σε φυσιολογική στάθμη  με τον έντονο, σαρκαστικό τρόπο που εκφράζει η πρωταγωνίστρια τις απόψεις και τις αντιρρήσεις της. Δράμα, απογοήτευση , αγάπη και εξερεύνηση του τετριμμένου, ενώ η Μπελ Πόουλι φέρνει με άνεση τον ρόλο στα μέτρα της, με το βλέμμα της άγνοιας αλλά και της παντογνώστριας, αν και τελικά οι σκηνές στο σύνολό τους δεν ανταποκρίθηκαν στην δύναμη των διαλόγων...

Άντζελα Υζεϊράι

Πρώτη δημοσίευση: 2 Σεπτεμβρίου 2017, 18:24
Ενημέρωση: 5 Φεβ. 2021, 18:42
Τίτλος:
Carrie Pilby (Κάρι Πίλμπι: ένα διαφορετικό κορίτσι)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
98
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos