Το Φεστιβάλ Βερολίνου καταργεί τις διακρίσεις φύλων στα βραβεία ερμηνείας

Το Φεστιβάλ Βερολίνου καταργεί τις διακρίσεις φύλων στα βραβεία ερμηνείας
Δημοσίευση: 24 Aug 2020, 15:17
Συντάκτης:

To Φεστιβάλ Βερολίνου ενημέρωσε για τις προθέσεις του όσον αφορά για την 71η διοργάνωση που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί μεταξύ 11-21 Φεβρουαρίου 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑBerlinale 20: Περιμένει την ταινία σας!

Η προσεχής Berlinale προετοιμάζεται για να διεξαχθεί στην φυσική της μορφή, στις αίθουσες δηλαδή, με μόνη εξαίρεση το κομμάτι της Αγοράς, το οποίο σχεδιάζεται να διεξαχθεί σε υβριδική μορφή που θα περιλαμβάνει φυσικό και online περιβάλλον διεξαγωγής. Προφανώς και θα ληφθούν αυστηρά υγειονομικά μέτρα προστασίας από την πανδημία, ενώ θα γίνουν και αλλαγές στην δομή του φεστιβάλ και τον προγραμματισμό των φιλμ που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

«Τα φεστιβάλ και οι αγορές είναι αφορμές για συνάντηση και επικοινωνία. Συνθήκη που αφορά τόσο το κοινό, αλλά και τους επαγγελματίες του χώρου και που είναι τόσο μοναδική, αλλά και ιδιαίτερα σημαντική. Και μια ανάγκη για αναλογική εμπειρία απόλαυσης της τέχνης που θεριεύει ειδικά σε καταστάσεις έκτακτες και δυσοίωνες, όπως αυτή που διανύουμε με την πανδημία του Covid-19. Μας ικανοποιεί το γεγονός πως σταδιακά αρκετά φεστιβάλ προσπαθούν να λειτουργήσουν σε φυσική μορφή και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία», ήταν το σχόλιο του διευθυντικού διδύμου της διοργάνωσης που αποτελούν ο Κάρλο Τσατριάν και η Μαριέτ Ρίσενμπεκ, οι οποίοι ανακοίνωσαν και μια αλλαγή στα βραβεία ιδιαίτερα σημαντική.

Για πρώτη φορά από το Φεστιβάλ του 2021, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δεν θα δίνεται ξεχωριστό βραβείο ανδρικής και βραβείο γυναικείας ερμηνείας, αλλά ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ βραβείο ερμηνείας πρώτου ρόλου και άλλο ένα βραβείο β’ ρόλου, ανεξαρτήτως φύλου.  

Ένα παράδειγμα που καλό θα είναι να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα φεστιβάλ, αλλά -γιατί όχι- και τα Όσκαρ!

Τέλος, στην κατηγορία Generation, θα διαγωνίζονται από εδώ και στο εξής μόνο μεγάλου μήκους ταινίας, διάρκειας τουλάχιστον 60 λεπτών.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Beatriz at dinner

Beatriz at dinner

Η Beatriz εργάζεται ως μασέζ και εναλλακτική θεραπεύτρια εντός και εκτός ενός θεραπευτικού κέντρου...
14 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6900
Spentzos
6000
Feelgood
4752
Tanweer
2820
Spentzos
2800