Η "Λεωφόρος Πατησίων" στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση: 7 Νοε. 2018, 18:20
Συντάκτης:

Η «Λεωφόρος Πατησίων» (Patision Avenue), του Θανάση Νεοφώτιστου, επιστρέφει μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στην 75η Μόστρα της Βενετίας, για την εθνική της πρεμιέρα στο 59ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης!

φεστιβαλ θεσσαλονικης 2018ΣΧΕΤΙΚΑΦεστιβάλ Θεσσαλονίκης 18: Όμορφες φωτό

Η νέα μικρού μήκους ταινία, του βραβευμένου στη Δράμα σκηνοθέτη με την ταινία «Προσευχή» (Χρυσός Διόνυσος 2014), είναι ένα μονοπλάνο γυρισμένο στο κέντρο της Αθήνας για μια γυναίκα αντιμέτωπη με τα μεγάλα διλήμματα της ζωής της. Είναι μια από τις, μόλις 12, ταινίες που συμμετείχαν στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα (Orizzonti) ταινιών μικρού μήκους του 75ου Φεστιβάλ Βενετίας.

Περισσότερα εδώ μαζί με το επίσημο τρέιλερ.

Εντός αυτών των 2 μηνών, μεταξύ Βενετίας και Θεσαλλονίκης, η ταινία πρόλαβε να κάνει αρκετές εμφανίσεις σε διαγωνιστικά τμήματα σημαντικών κινηματογραφικών φεστιβάλ ανά τον κόσμο (Festival du nouveau Cinema, Montreal - Chicago International Film Festival, κ.α.) και έχει ήδη αποσπάσει 2 μεγάλα βραβεία καλύτερης ταινίας (Hollywood Film Festival, LA και Bosphorus Film Festival, Turkey). 

Αυτή τη φορά όμως θα προβληθεί μαζί μια ολοκαίνουργια μικρού μήκους του σκηνοθέτη, σε ειδική αποκλειστική προβολή, αποτέλεσμα της συμμετοχής του στην συνεργασία της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών με το 59o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία μιας σειράς μικρού μήκους ταινιών νέων βραβευμένων σκηνοθετών (Acrobatics) με θεματολογία που αφορά το Queer Cinema. Έτσι τα «Σπινθηροβόλα κεράκια» του αφορούν την πέρα για πέρα ρεαλιστική προετοιμασία του Σωτήρη πριν την ερωτική πράξη με το φίλο του, για την τρίτη τους επέτειο. Μια ματιά στα λεπτά πριν την ερωτική συνεύρεση, στην οποία κυριαρχούν η ανθρώπινη διάσταση και η δύναμη της προσμονής και απουσιάζει η παραπλανητική ατμόσφαιρα της πράξης.

Προβολή: Πέμπτη 8/11/18 στις 17.00, Αίθουσα Τ. Κασσαβέτης. 59ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση: 7 Νοε. 2018, 18:20
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

lucy in the sky
Ο Noah Hawley είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να...
4 ώρες
Το Ίδρυμα Schwarz και το Goethe-Institut Athen σας προσκαλούν...
5 ώρες
Την δεκαετία του 1980 ξεκίνησε να εμφανίζεται ολοένα και...
6 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
34171
Odeon
13062
Tanweer
10558
Weird Wave
7500