Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2020: Πολύχρωμες αφίσες

61ο φεστιβαλ θεσσαλονικης
Δημοσίευση: 3 Σεπτεμβρίου 2020, 16:03

Το 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσίασε τα πολύχρωμα επίσημα φετινά πόστερ της διοργάνωσης, τα οποία υπογράφει ο Βάσκος illustrator Λουίς Μαθόν, τακτικός συνεργάτης των New York Times, New Yorker και Little White Lies.

φεστιβαλ θεσσαλονικης 2020ΣΧΕΤΙΚΑΘεσσαλονίκη 2020: Οικειότητα, μια σύγχρονη τυραννία

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 5 έως 15 Νοεμβρίου. Αυτή τη στιγμή οι διοργανωτές χτίζουν ένα υβριδικό μοντέλο για προβολές και δράσεις σε αίθουσες, στο διαδίκτυο και στο δημόσιο χώρο. Σε δυο εβδομάδες θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες

Το σκεπτικό πίσω από τις αφίσες: 

Μια πυξίδα, πολλά χρώματα, καμία κατεύθυνση. Επιστρέφουμε στα βασικά, στις σταθερές που χάσαμε τον τελευταίο καιρό. Επικαλούμαστε τον παιδικό μας εαυτό που μας θυμίζει τη μεγαλύτερη εσωτερική μας ανάγκη για μια εποχή πιο ξέγνοιαστη.

Αναζητούμε νέο πλοηγό το σινεμά. Οι ταινίες δείχνουν ζωτικά σημεία του ανθρώπινου ορίζοντα, δείχνουν όσα μας φέρνουν πραγματικά κοντά. Μάς προτείνουν καινούριους τρόπους να βλέπουμε τα πράγματα μέσα από κινηματογραφικές στιγμές, μέσα από την διαρκώς εναλλασσόμενη εμπειρία της θέασης, καθώς βρισκόμαστε σε συνεχή αναζήτηση προσανατολισμού για το αύριο.

Λίγα λόγια για τον Λουίς Μαθόν: Ο Λουίς Μαθόν είναι illustrator και animator. Έχει γεννηθεί στο Γκέτσο, στη Χώρα των Βάσκων και ζει στη Βαρκελώνη. Η δουλειά του είναι γεμάτη χρώματα και κίνηση. Για τα έργα του χρησιμοποιεί τόσο ψηφιακά μέσα, όσο και σχεδίαση στο χέρι. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ξένα μέσα ενημέρωσης (The New York Times, The New Yorker, Vogue), καθώς και με το βρετανικό κινηματογραφικό περιοδικό Little White Lies, το οποίο συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Περισσότερα για τη δουλειά του στο www.mazonluis.com και στον λογαριασμό του στο Instagram @luismazonstuff.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
4808
Spentzos
2360
Rosebud.21
2000
Feelgood
1980