64ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Η οπτική του ταυτότητα

Δημοσίευση: 11 Σεπτεμβρίου 2023, 13:47
Συντάκτης:

Το 64ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τα επίσημα πόστερ της φετινής διοργάνωσης που θα διεξαχθεί 2-12 Νοεμβρίου 2023 και τα οποία που υπογράφει ο εικαστικός καλλιτέχνης Βασίλης Σελιμάς. 

<a href="/festival-thessalonikis/i-haris-alexioy-einai-presveira-toy-64oy-festival-thessalonikis/68717">Η Χάρις Αλεξίου είναι πρέσβειρα του 64ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ Χάρις Αλεξίου είναι πρέσβειρα του 64ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ένα παιδί, σύμβολο ελπίδας, βρίσκεται σε ένα δωμάτιο όπου περιβάλλεται από σκηνικά αντικείμενα. 

Αιωρούνται γύρω του, δημιουργώντας ένα παράξενο κινηματογραφικό σύμπαν στο οποίο κατοικούν πλάσματα μαγικά, φαντάσματα και άπιαστες ιδέες. Το παιδί αντικατοπτρίζει όλα εκείνα που έχουμε ξεχάσει ότι κάποτε υπήρξαμε. Με καταβολές από τον μαγικό ρεαλισμό, οι αφίσες του Φεστιβάλ μάς καλούν να εξερευνήσουμε τα πάντα από την αρχή, μέσα από το βλέμμα ενός παιδιού.

Το σκεπτικό για τα πόστερ του 64ου ΦΚΘ:

Ένα παιδί βρίσκεται σε ένα δωμάτιο όπου περιβάλλεται από σκηνικά αντικείμενα. Αιωρούνται γύρω του, δημιουργώντας ένα παράξενο κινηματογραφικό σύμπαν, έναν κόσμο φανταστικό, στον οποίο κατοικούν πλάσματα μαγικά, φαντάσματα και άπιαστες ιδέες. Το παιδί αντικατοπτρίζει όλα εκείνα που έχουμε ξεχάσει ότι κάποτε υπήρξαμε. Με καταβολές από τον μαγικό ρεαλισμό, οι αφίσες του Φεστιβάλ μάς καλούν να εξερευνήσουμε τα πάντα από την αρχή, μέσα από το βλέμμα ενός παιδιού.

Τα δύο πρωτότυπα έργα (ακρυλικό σε καμβά) θα εκτεθούν στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Βιογραφικό του καλλιτέχνη:

Ο Βασίλης Σελιμάς είναι εικαστικός καλλιτέχνης. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1983 και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Έχει πραγματοποιήσει 4 ατομικές εκθέσεις (Φρυσίρας, Εικαστικός Κύκλος κ.ά) και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό (Συλλογή Αντώνη και Άζιας Χατζηιωάννου, Συλλογή Γ.Βογιατζόγλου κ.ά). Από το 2016 εργάζεται ως εικονογράφος (Εκδόσεις Πατάκη, Ίκαρος, Κάκτος, Παπαδόπουλος κ.ά), έχει διακριθεί στα βραβεία IBBY, βραβεία ΕΒΓΕ και έχει υπάρξει υποψήφιος στα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου. Επίσης, έχει εργαστεί στο θέατρο ως σκηνογράφος καθώς επίσης και ως animator (Mέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Hippo Theatre Group, ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου κ.ά). Εργάζεται ως δάσκαλος ζωγραφικής σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού, ενώ παράλληλα έχει συνεργαστεί με σχολεία στην Ελλάδα κάνοντας workshops κινούμενης εικόνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
38143
Tanweer
28151
Tanweer
18587
Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos