Δημοσίευση: 29 Νοε. 2015, 17:43
Συντάκτης:

Η ταινία διαδραματίζεται μέσα σε μια νύχτα, στην επαρχία Σλαβονία της ανατολικής Κροατίας και αποτελείται από τρεις αλληλένδετες ιστορίες, οι οποίες αποκαλύπτουν το δράμα μιας ένοχης συνείδησης. Η Μιριάνα αφήνει το ακινητοποιημένο όχημά της και περπατά σε έναν σκοτεινό, έρημο δρόμο. Στη συνέχεια συναντάει τον μελαγχολικό, λιγομίλητο Ίβο ο οποίος, παρά την περασμένη ώρα, δουλεύει στη συγκομιδή ενός καλαμποκοχώραφου. Παρ 'όλα αυτά οδηγεί τη νευρική γυναίκα ως το αυτοκίνητό της, επιβεβαιώνει ότι δεν έχει καύσιμα και την πηγαίνει σε ένα βενζινάδικο. Η εντάσεις ξεκινάνε όταν ο υπεύθυνος του πρατηρίου, επιμένει να την πάει πίσω ο ίδιος, λέγοντάς της ότι ο Ίβο είναι καταδικασμένος βιαστής.

Ο Κροάτης σκηνοθέτης είναι γνώστης του αφηγηματικού ρυθμού και καταφέρνει μέσα από μινιμαλιστικά πλάνα να χρωματίζει συναισθηματικά την ιστορία του και παράλληλα να περνά και την κριτική του ματιά στην μικρή επαρχιακή κοινωνία και στις επιπτώσεις που έχει η ιστορία επάνω της.

Αποτυπώνει με μαεστρία στο πανί τις εντάσεις που προκύπτουν από την τεράστια δυσκολία του πρώην βιαστή να γίνει αποδεκτός στο κοινωνικό σύνολο, ενώ παράλληλα αποζητά την κοινωνικοποίηση και την συντροφιά προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του.

Αν και οι υπόλοιποι ρόλοι παρουσιάζονται κάπως σχηματικά, το πρωταγωνιστικό δίδυμο αρκεί για να φιλοξενήσει την ματιά σου για αρκετή ώρα.

6,5  /  10

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Netflix έκοψε σκηνή αυτοκτονίας από σειρά του, 2 χρόνια μετά

Ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες και την δημοσιοποίηση έρευνας που συνέδεε την αύξηση αυτοκτονιών εφήβων...
4 λεπτά

Out of blue

Σύνοψη: Στην Νέα Ορλεάνη η ντετέκτιβ Mike Hoolihan καλείται να λύσει το μυστήριο της...
30 λεπτά

Πώς o θάνατος του Ragnar κατέστρεψε τo “Vikings”

Όταν ο Ian McShane σχολίασε εύστοχα πως το Game of Thrones ήταν μια σειρά...
1ώρα