Νύχτες 19: Ο Φατίχ Ακίν στην Σχεδία

Δημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2019, 13:37
Συντάκτης:

Ο Φατίχ Ακίν δεν είναι απλά ένας ιδιαίτερα προικισμένος και ταλαντούχος δημιουργός. Είναι και ένας απλός άνθρωπος, με αξίες και ιδανικά. 

ΣΧΕΤΙΚΑΝύχτες Πρεμιέρας 2021: "A hero" - Κριτική

Χθες μετά την προβολή του "Golden Glove" στα πλαίσια του Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας, επέλεξε να μην δειπνήσει σε κάποιο γαμάτο και υπερ-cool εστιατόριο, αλλά στο σπίτι της Σχεδίας. Απόλαυσε ένα ποτήρι λευκό κρασί, αλλά και τις γεύσεις, τα πιάτα που με τόση αγάπη και επιμέλεια προετοίμαζαν όλο το απόγευμα η Ολένα, ο Γιάννης και ο Άρης στην κουζίνα, μυήθηκε στα μυστικά του «σχεδία αρτ» (αγόρασε και το μπλε ρολόι τοίχου, φτιαγμένο από πολτοποιημένο χαρτί μιας παλιάς «σχεδίας»), ξεφύλλισε το περιοδικό τους, συνομίλησε εγκάρδια με όλους, ακόμη και τις (αναπόφευκτες) φωτογραφίες έδειξε να απολαμβάνει. Μέχρι και για τη Σανκτ Πάουλι μίλησαν.

Ο σπουδαίος Γερμανός σκηνοθέτης βρέθηκε χθες βράδυ στο σπίτι της «σχεδίας», όχι μόνο για τις γεύσεις, αλλά, κυρίως, να γνωρίσει το όραμα, να του συστηθούν. Στη συντροφιά του -πάνω από δέκα άτομα- άνθρωποι του κινηματογράφου όλοι μα και ενεργοί πολίτες.

Ο Φατίχ Ακίν, πέρα από σπουδαίος (και πολυβραβευμένος) σκηνοθέτης, είναι αγωνιστής και ένας υπέροχος άνθρωπος. Έφυγε με την παρέα του κοντά μεσάνυχτα. Υποσχέθηκε ότι θα ξανάρθει. Για αγάπη, για αλληλεγγύη, για αξιοπρέπεια.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΣΧΕΔΙΑ».
Είναι ανεξάρτητο περιοδικό που πωλείται στους δρόμους της Αθήνας, παρέχοντας μια ξεχωριστή ευκαιρία σε αστέγους, ανέργους και άλλους ανθρώπους που προέρχονται από κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτους πληθυσμούς να εξασφαλίσουν αξιοπρεπώς ένα εισόδημα, αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.
Είναι μια ανεξάρτητη πηγή ενημέρωσης, αλλά και μέσο στον αγώνα για την καταπολέμηση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού. Ένα όχημα που δίνει φωνή στους αδύνατους.
Είναι ένα κοινωνικό εργαλείο που λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος για το σύνολο των μελών της κοινωνίας μας, καταρρίπτοντας στερεότυπα και γκρεμίζοντας κοινωνικά τείχη και προκαταλήψεις.


Το ελληνικό περιοδικό δρόμου «σχεδία» κυκλοφορεί κάθε τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα (εκτός Αυγούστου).
Οι πωλητές προμηθεύονται το περιοδικό δρόμου από τα σημεία διάθεσης (γραφείο εντύπου κά), καταβάλλοντας για κάθε αντίτυπο το 50% της αναγραφόμενης στο εξώφυλλο τιμής πώλησης (1,5€).
Οι πωλητές, στη συνέχεια, πωλούν τα περιοδικά που έχουν προμηθευτεί σε προκαθορισμένα σημεία έναντι 3€ (όσο, δηλαδή, είναι η τιμή που αναγράφεται στο εξώφυλλο), κρατώντας το σύνολο των εσόδων.

Περισσότερα εδώ.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ