Ο Φάρος

Νύχτες 17: "The endless" - Κριτική

Δημοσίευση: 2 Οκτ. 2017, 14:16
Συντάκτης:

Σύνοψη: Δύο αδέρφια επιστρέφουν στην αλλόκοτη σέχτα από την οποία είχαν ξεφύγει δέκα χρόνια πριν, όταν είχαν πειστεί πως τα μέλη της επρόκειτο να αυτοκτονήσουν ομαδικά. Τα μυστικά που κρύβει η παλιά τους «οικογένεια» ωστόσο, αποδεικνύονται πολύ πιο εφιαλτικά από όσο είχαν ποτέ φανταστεί. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗO Φάρος, 30 Ιανουαρίου στους κινηματογραφους

Άποψη: Ένα φιλμ που πειρμέναμε με αρκετό ενδιαφέρον, αλλά που τελικά ελάχιστες στιγμές δικαίωσε τις προσδοκίες μας. Πρόκειται για μια εντελώς μπερδεμένη και κινηματογραφικά αποπροσανατολισμένη "φάρσα" που προσπαθεί να μπλέξει το θρίλερ με την επιστημονική φαντασία, αλλά το αποτέλεσμα είναι αδέξιο και προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση η σεναριακή επιδειξιομανία του.

Παρά την ανώτερου επιπέδου στυλιστική εικονογράφηση και αποτύπωση των χωροχρονικών αλμάτων, στους ομόκεντρους κύκλους που εμπλέκονται οι πρωταγωνιστές της ταινίας, δείχνουν να παγιδεύονται και οι δύο δημιουργοί της (παρεπιπτόντως υπερβολικά φιλόδοξη και εγωπαθής η απόφαση να κρατήσουν τους δύο κεντρικούς ρόλους για τους ίδιους), οι οποίοι δεν καταφέρνουν να χαρίσουν αρχή, μέση και τέλος στην υπέρμετρη φιλοδοξία τους.

Μια λούπα που επαναλαμβάνεται συνεχώς, με μικρές ή μεγαλύτερες επεξηγηματικές τρύπες που δεν αφήνουν περιθώρια ταύτισης και τελικά κουράζουν.

3 / 10

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Wildlife

Wildlife

Σύνοψη:  Η ζωή ενός εφήβου στη Μοντάνα των '60s αναστατώνεται όταν βλέπει τον κατ’...
2 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
31803
Odeon
28100
Odeon
11500
Odeon
10900
Feelgood
9141