Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 13: "Un plan parfait". REVIEW

Δημοσίευση: 10 Απριλίου 2013, 13:45

Un plan parfait (2/10)

Γαλλία/Βέλγιο, 2012, 104'. Σκηνοθεσία: Pascal Chaumeil Ηθοποιοί: Diane Kruger, Dany Boon, Alice Pol.

Σύνοψη: Για να αποφύγει την κατάρα που καταστρέφει όλους τους πρώτους γάμους της οικογένειάς της, η Isabelle έχει ένα σχέδιο για να παντρευτεί τον άντρα που αγαπάει: να βρει ένα κορόιδο, να τον γοητεύσει, να τον παντρευτεί και να χωρίσει. Ένα τέλειο σχέδιο αν ο στόχος δεν ήταν ο δαιμόνιος Jean-Yves Berthier, συντάκτης ενός τουριστικού οδηγού, τον οποίο θα ακολουθήσει από το Κιλιμάντζαρο στη Μόσχα.

Ένα Τέλειο Σχέδιο… Ένα Καθόλου Τέλειο Έργο…

Δυστυχώς –ή ευτυχώς- δεν υπάρχουν πολλά λόγια για να περιγράψει κανείς την κάτω του μετρίου μετριότητα αυτού του…καθόλου τέλειου σχεδίου. Αναρωτιέμαι, όταν γύριζαν την ταινία, δεν θεώρησαν άκρως ειρωνικό τον τίτλο; Ο οποίος τίτλος, ναι μεν είναι ειρωνικός ούτως ή άλλως, αλλά οι συντελεστές δεν ένιωθαν ότι…κάτι πάει στραβά; Μάλλον θα τους είχε τυφλώσει όλους η ομορφιά της Diane Kruger και δεν ξέραν τι έκαναν!

Η αρχική ιδέα στην οποία βασίζεται όλο το έργο είναι επιεικώς ανόητη, το σενάριο είναι εξαρχής προβληματικό και παιδαριώδες με ελάχιστα αληθινά αστεία σημεία και στο τέλος καταντάει εξοργιστικό καθώς «λύνει» την «κατάρα» με τον πιο απλοϊκό τρόπο – πράγμα που αν ίσχυε, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί ολάκερη αυτή η ταλαιπώρια! Εντάξει, συμπαθητικός κι o Dany Boon...mais… ça suffit...!

Τάσος Κλειδωνόπουλος

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ