The Peanut Butter Falcon

The Peanut Butter Falcon - κριτική ταινίας

Σύνοψη: O Tyler έχει παραιτηθεί από τη ζωή μετά τον χαμό του αδελφού του και έχει καταλήξει να κλέβει την ψαριά άλλων για να επιβιώσει. O Zak, ένας νεαρός με σύνδρομο Down, ονειρεύεται μια καριέρα παλαιστή. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν δύο ψαράδες καταδιώκουν τον Tyler, ενώ ο Zak δραπετεύει από το ίδρυμα στο οποίο φιλοξενείται για να βρει τη σχολή πάλης του ινδάλματος του. Συναντιούνται τυχαία και χωρίς χρήματα και χάρτη μοιράζονται έναν κόσμο που δεν είχαν φανταστεί. Μαζί με την Eleanor, μία εθελόντρια από το ίδρυμα που εμφανίζεται για να μαζέψει τον Zak, βάζουν πανιά για ένα ταξίδι ζωής.

Άποψη: Ένα συγκινητικό και αισιόδοξο παραμύθι για τη φιλία και τη δύναμη της θέλησης με φόντο τον αμερικάνικο Νότο, μία ονειρική περιπέτεια για τη λαχτάρα του ταξιδιού που θυμίζει τις διαδρομές του Τομ Σόγιερ, με ένα απρόσμενο ηρωικό δίδυμο που συγκροτούν ο Σία Λα Μπεφ και ο Ζακ Γκοτσάγκεν, έναν νεαρό ηθοποιό με σύνδρομο Down για τον οποίο γράφτηκε ο ρόλος και χάρη στον οποίο έγινε αυτή η ταινία. 

Και ο οποίος μάλιστα τα καταφέρνει εξαιρετικά, θυμίζοντας έναν άλλον ηθοποιό με σύνδρομο down, τον Πασκάλ Ντικέν που θυμόμαστε από την ερμηνεία του στο "8η ημέρα" πλάι στον Ντανιέλ Οτέιγ, αλλά και τις εμφανίσεις του στα "Mr. Nobody" & "Brand new testament". Ο Γκοτσάγκεν με τον Λα Μπαεφ διαθέτουν πολύ καλή χημεία μαζί και αποτελούν την κινητήριο δύναμη σε αυτό το διασκεδαστικό και τρυφερό road movie με την καλή καρδιά. 

Ένα παραμύθι μαγικού ρεαλισμού που δεν εκμαιεύει το συναίσθημα και που βασίζεται σε μια αγνή, ανθρώπινη feelgood διάθεση χωρίς ποτέ να καταντά περιγραφικά γραφικό. Παρακολουθείται με ατόφια συγκίνηση, έστω και αν όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες (ακόμα και αυτός της συμπρωταγωνίτριας των δύο, Ντακότα Τζόνσον) δείχνουν αδιάφορα γραμμένοι, οι περισσότεροι αόρατοι. Kαλή καρδιά και όλα θα πάνε καλά.

Πρώτη δημοσίευση: 8 Oct 2020, 17:26
Ενημέρωση: 15 Oct 2020, 03:54
Τίτλος:
The Peanut Butter Falcon (Το γεράκι του φιστικοβούτυρου)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
97
Εταιρία διανομής: 
Release: 
8 Οκτωβρίου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos