Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2019

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2019

Το φετινό, επετειακό, 60ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, θα διεξαχθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου στην ιστορική έδρα του θεσμού, Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του Λιμανιού -Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές-, στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» σε συνεργασία με τον Δήμο Παύλου Μελά και στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, σε συνεργασία με το Δήμο Νεάπολης – Συκεών. Φέτος, στις αίθουσες του Φεστιβάλ προστίθεται και ο κινηματογράφος Μακεδονικόν.

Την αυλαία του 60ού ΦΚΘ θα ανοίξει την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 στο Ολύμπιον, το «Marriage Story» του Νόα Μπόμπακ, ενώ το Φεστιβάλ κλείνει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 με το «Jojo Rabbit» του Νεοζηλανδού Τάικα Ουαϊτίτι.

Στο 60ο ΦΚΘ θα προβληθούν 26 μεγάλου μήκους και 33 μικρού μήκους ελληνικές ταινίες, ενώ τo πρίσμα μέσα από το οποίο βλέπει το 60ό ΦΚΘ τις 14 ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού είναι το Overview Effect, μιας εμπειρίας που συγκλονίζει την ανθρώπινη διάνοια.

Στο Διαγωνιστικό τμήμα ταινιών VR/Virtual Reality συμμετέχουν φέτος 8 ταινίες, ενώ για πρώτη χρονιά θα διεξαχθεί ένα νέο διαγωνιστικό τμήμα, το Meet the Neighbors, με 10 ταινίες, ανάμεσά τους και δύο ελληνικές. Στο τμήμα συμμετέχουν νέοι δημιουργοί από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, της μεγάλης «γειτονιάς μας», με την πρώτη ή τη δεύτερη ταινία τους.

Η φετινή διοργάνωση αφιερώνει στον Αμερικανό σκηνοθέτη και συγγραφέα, Τζον Γουότερς, τον Καταλανό σκηνοθέτη Αλμπέρτ Σέρα, την Αγγλίδα δημιουργό Τζοάνα Χογκ, το πρωτοποριακό σινεμά του Γκρέγκορι Μαρκόπουλος και του Ρόμπερτ Μπίβερς, αλλά και στον Σέρβο δημιουργό Ντούσαν Μακαβέγιεφ.

Tο αναλυτικό πρόγραμμα προβολών, ανά ημέρα και ανά άιθουσα, μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Το MOVE IT θα βρεθεί όπως κάθε χρόνο στην Θεσσαλονίκη, με καθημερινές ανταποκρίσεις.

Published: 31 Oct 2019, 09:41
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2019
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο