Stand up guys

Ο Βαλ παίρνει εξιτήριο από την φυλακή έπειτα απο 30ετή ποινή και συναντά ξανά την παλιά του συμμορία...
Stand up guys - κριτική ταινίας

Ξεκούρδιστη οld school ντραμεντί

Eίπαμε, «Old school» και «δεν τις γυρίζουν έτσι τις γκανγκστερικές ντραμεντί πλέον» και λοιπά μαρκετίστικα σλόγκαν, αλλά όλα έχουν και ένα όριο.

Μπορεί ο οποιοσδήποτε σινεφίλ να απολαύσει τρεις σπουδαίους ηθοποιούς να αυτοσχεδιάζουν μπροστά στην κάμερα, σε αυτή την γλυκόπικρη ταινία του (όχι και ιδιαίτερα ικανού Φίσερ Στίβενς), αλλά ακόμα και οι αυτοσχεδιασμοί έχουν ένα όριο.

Όχι διότι το «Stand Up Guys» είναι για πέταμα: ντροπή και μόνο να ξεστομίσει κανείς κάτι ανάλογο με τέτοιο καστ.

Αλλά γιατί θα μπορούσε να στηθεί μια απείρως γοητευτικότερη δραματική κομεντί πάνω στους ιερούς όρκους της φιλίας, την αυταπάρνηση και τον λόγο τιμής, την νέα εποχή και πως ξεπερνά τους κακοποιούς της παλιάς εποχής, με άφθονο χιούμορ και παράλληλα δραματικές στιγμές που μπορούν και οι τρεις άνετα να προσφέρουν.

Για να συμβούν όλα αυτά όμως, θα πρέπει να υπάρχει και η στοιχειώδης καθοδήγηση και ένα συγκεκριμένο σενάριο (πάνω στο οποίο θα μπορέσουν να αυτοσχεδιάσουν) και όχι αυτό ξεκούρδιστο και άρρυθμο φιλμ, με κάποιες μεν ευχάριστες στιγμές που οφείλονται όμως αποκλειστικά και μόνο στο απολαυστικό πρωταγωνιστικό τρίο που κάποιες στιγμές μόνο που δεν στρέφεται προς την κάμερα φωνάζοντας με απελπισία: «Δώσε μας ατάκες να πούμε!».

Απόστολος Κίτσος

Πρώτη δημοσίευση: 23 May 2013, 12:52
Ενημέρωση: 6 Jun 2013, 14:30
Τίτλος:
Stand up guys (Νομοταγείς τύποι)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
95
Εταιρία διανομής: 
Release: 
23 Μαϊου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos