Walk of fame:Ένα αστέρι για τον Κουέντιν

Published: 22 Dec 2015, 10:36
Συντάκτης:

Το δικό του αστέρι στη λεωφόρο της δόξας «Hollywood Walk of Fame»  απέκτησε ο Κουέντιν Ταραντίνο χθες, σε μια τελετή που παρακολούθησαν εκατοντάδες φαν του αγαπημένου σκηνοθέτη, καθώς και οι «συνήθεις ύποπτοι» σταθεροί του συνεργάτες και φίλοι. Η απουσία της αστυνομίας ήταν αισθητή, αφού οι ενώσεις αστυνομικών έχουν κηρύξει ουσιαστικά το σκηνοθέτη και τη νέα του ταινία ως ανεπιθύμητους, εξ’αιτίας των πρόσφατων δηλώσεων και της συμμετοχής του τελευταίου σε πορεία κατά της αστυνομικής βίας .

«Wow, υποθέτω ότι πρέπει να έχω γίνει σπουδαίος» αστειεύτηκε ο σκηνοθέτης απευθυνόμενος προς το συγκεντρωμένο πλήθος, ενθυμούμενος τις πρώτες φορές που περπάτησε στη συγκεκριμένη λεωφόρο. Η φορά που θυμόταν ως πρώτη ήταν όταν είχε πάει να δει την ταινία “Diamonds are forever”. «Η ουρά ήταν μέχρι κάτω  στο τετράγωνο και για μια στιγμή, όπως περίμενα σ’αυτή την ουρά, βρισκόμουν εδώ ακριβώς σε αυτό το σημείο», ανέφερε ο Ταραντίνο. Μαζί του ήταν και ο Κριστοφ Βολτς, ο οποιος απέκτησε και αυτός το δικό του αστέρι, κάτοχος ήδη δύο Οσκαρ.

Εκτός από το συγκεντρωμένο πλήθος οπαδών του σκηνοθέτη, στην τελετή παρευρέθηκαν ακόμα φίλοι και συνεργάτες του, και σύσσωμο το καστ του "The Hateful Eight" προκειμένου να τον τιμήσουν. Μεταξύ άλλων ήταν οι ηθοποιοί Ζόι Μπελ, Ντέμιαν Μπισίρ, Κλίφτον Κόλινς Τζούνιορ, Γουόλτον Γκόγκινς, Παμ Γκρίερ, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Τζέιμς Πάρκς, Τιμ Ρoθ, Κρεγκ Σταρκ, ο σκηνοθέτης ΄Εντγκαρ Ράιτ και ο επί χρόνια συνεργάτης και κολλητός του Σάμιουελ Τζάκσον. Ο τελευταίος, που συμπτωματικά γιόρταζε και τα 67α γενέθλιά του, προλόγισε τον Ταραντίνο, ενθυμούμενος τις στιγμές που περπατούσαν μαζί τη λεωφόρο και θαύμαζαν τους αθάνατους αστέρες σε αυτήν.

«Γνωρίζοντας πόσο σινεφίλ είναι και το σεβασμό που φέρει για αυτά τα ονόματα, ήμουν πάρα πολύ περήφανος τη μέρα απέκτησα το δικό μου αστέρι και ξέρω τι σημαίνει για εκείνον , εξ αιτίας του τρόπου με τον οποίο σκέφτεται και σέβεται αυτή την επιχείρηση και την τέχνη του κινηματογράφου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Ταραντίνο πόζαρε και υπέγραψε αυτόγραφα για τους θαυμαστές του. «Λαμβάνω σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι είμαι μέλος αυτής της κοινότητας, αυτής της πόλης. Είμαι χαρούμενος που απέκτησα το αστέρι μου στη λεωφόρο της δόξας   μαζί με όλους τους άλλους ανθρώπους που έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά σε αυτή την πόλη», ανέφερε.

Εν των μεταξύ, ο σκηνοθέτης κέρδισε μια ακόμη υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Σεναρίου για την πολυαναμενόμενη ταινία του ''The Hateful Eight'', που ήδη εκθειάζεται από τους κριτικούς κινηματογράφου στις Η.Π.Α. και αναμένουμε εναγωνίως και στη χώρα μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos