Στίβεν Σπίλμπεργκ και Στίβεν Κινγκ για πρώτη φορά μαζί!

Published: 8 Apr 2018, 18:50
Συντάκτης:

Ο Στίβεν Κινγκ και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι ένα δίδυμο που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ μαζί στην κινηματογραφική οθόνη, το οποίο είναι περίεργο αν σκεφτούμε τις παρόμοιες καριέρες τους μέχρι τώρα. Σχεδόν συνομήλικοι, ξεκίνησαν τα πρώτα τους βήματα στις τέχνες τις ίδιες χρονολογίες για να ευδοκιμήσουν και να γίνουν πρωτοπόροι αλλά και ακούραστοι για το έργο τους. Όπως όλα δείχνουν μία συνεργασία είναι στα σκαριά για να φέρει επιτέλους κοντά τους δύο Στιβς.

<a href="/en/nea/deite-tin-carrie-toy-stiven-kingk-ston-danao/69756">Δείτε την Carrie του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό</a>ΣΧΕΤΙΚΑΔείτε την Carrie του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Το μέσο για να γίνει κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να είναι άλλο παρά ένα βιβλίο γραμμένο το 1984 από τον Στίβεν Κινγκ και τον Πίτερ Στράουμπ με τίτλο «Το Φυλαχτό» (The Talisman).  Σε συνέντευξή τους στο Entertainment Weekly μίλησαν για το επίδοξο σχέδιο τους, με τον Σπίλμπεργκ να λέει ότι «Στο κοντινό μέλλον, πιστεύω ότι αυτή θα είναι η πιο πολύτιμη συνεργασία μας» .

Από την άλλη πλευρά, ο Κινγκ μιλάει για τις πολλοστές φορές που ο γνωστός σκηνοθέτης ήταν πολύ κοντά στην υλοποίηση του έργου το οποίο ήταν στην κατοχή του πριν την έκδοση του!

«Το στούντιο της Universal μου το είχε δώσει και δεν υπήρχε άλλη επιλογή» λέει ο Σπίλμπεργκ. «Το έχω ήδη από το 1982 και ελπίζω στα επόμενα χρόνια να έχουμε έτοιμη την ταινία. Δεν δεσμεύομαι με τον ρόλο του σκηνοθέτη στην διασκευή, απλά είναι κάτι που σίγουρα θέλω να δω στην οθόνη τα τελευταία 35 χρόνια.» .

Βέβαια, αυτά τα έχουμε ξανά ακούσει το παρελθόν όταν ο Σπίλμπεργκ δοκίμασε να τρέξει το βιβλίο σε μία μίνι σειρά έξι επεισοδίων για το τηλεοπτικό δίκτυο TNT, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο «ήταν πολύ καλό για το TNT και έτσι αποφάσισα να το αναβάλλω και να το αναδιαμορφώσω ξανά ως αυτόνομη ταινία.» Ελπίζουμε τα τωρινά σχέδια να μην ναυαγήσουν για ακόμα μια φορά.

Update: Το Entertainment Weekly έγραψε πως επιτέλους το πρότζεκτ προχωράει σε παραγωγή του Στίβεν Σπίλμπεργκ και της εταιρείας του Amblin Entertainment, ενώ την σειρά θα τρέξουν οι Mατ και Ρος Ντάφερ, οι δημιουργοί του Stranger Things, ενώ τα δικαιώματα απέκτησε το Netflix. Μένει να επιβεβαιωθεί το άρθρο, πάντως σε αυτή την περίπτωση θα καθυστερήσει αρκετά, καθώς αυτή την εποχή τα αδέρφια Ντάφερ ασχολούνται με την 4η σεζόν του Stranger Thiings, τα γυρίσματα της οποίας είχαν σταματήσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω πανδημίας. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos