ΣΕΙΡΕΣ

"In the long run": Ο Ίντρις Έλμπα δημιουργεί στην TV

Published: 6 Nov 2018, 22:50
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η μητέρα του Βαλεντάιν ανησυχεί για το μέλλον του γιου της στην Σιέρρα Λεόνε και έτσι τον στέλνει στον Λονδίνο όπου μένει ο μεγάλος του αδερφός Ουόλτερ μαζί με την οικογένειά του. Ο Βάλενταιν όντας εκνευριστικά ανώριμος μπλέκεται διαρκώς σε απογοητευτικές καταστάσεις ενώ οι γύρω του προσπαθούν να τον συνετίσουν και να του επιβάλλουν ένα πρόγραμμα ενηλίκου.

<a href="/en/multimedia-video-clip/o-idris-elba-katapolema-ton-karkino-toy-mastoy/59495">O Idris Elba καταπολεμά τον καρκίνο του μαστού</a>ΣΧΕΤΙΚΑO Idris Elba καταπολεμά τον καρκίνο του μαστού

Άποψη: Γνωστός μέσα από την σειρά “Luther” που του χάρισε και Χρυσή Σφαίρα για τον ομώνυμο ρόλο αλλά και μέσα από ταινίες όπως “Beasts of No Nation” και “Molly’s Game”, ο πολυτάλαντος Ίντρις Έλμπα έχτισε το κοινό του και αγαπήθηκε πολύ για τον αστείο και κουλ χαρακτήρα του. Επιπλέον, φέτος αποφάσισε να κάνει κάτι εντελώς δικό του.

Στην σειρά “In The Long Run” ο Έλμπα γράφει έξι επεισόδια με αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία, δίνει μία ιδέα για το Λονδίνο στην δεκαετία του ’80 , παρατηρεί με κωμικό βλέμμα τις τότε κοινωνικές σχέσεις μεταξύ λευκών και μαύρων και απροσδόκητα φτιάχνει μια ικανοποιητική σειρά με την πρώτη προσπάθεια. Ομοίως με τον Έλμπα, το ποιόν της σειράς είναι εύθυμο και χαλαρό. Οι χαρακτήρες είναι ανοιχτοί, γεμάτοι ζωντάνια και δεν βάλλονται κοινωνικών διακρίσεων, όχι γιατί δεν θα ήταν ιστορικά σωστό αλλά γιατί σκοπός του Έλμπα ήταν εξ αρχής να κάνει μία αναδρομή στην παιδική του ηλικία και στο πλαίσιο στο οποίο μεγάλωσε. Αναμφίβολα υπάρχουν μυθοπλαστικά στοιχεία στην σειρά αλλά οι πινελιές ρεαλισμού γίνονται ορατές και είναι αυτές που δίνουν την σπιρτάδα και το inside joke με τον δημιουργό.

Την ενασχόληση του με τα decks και την δουλειά του DJ φρόντισε να την διοχετεύσει στον χαρακτήρα του  Βάλενταιν (Τζίμυ Ακινμπολα - Arrow), ενός άντρα που αρνείται πεισματικά να μεγαλώσει και καταφεύγει στη λύση του DJ ως επάγγελμα ώστε να μπορεί να διασκεδάζει ενώ δουλεύει. Στον αντίποδα του αφελούς χαρακτήρα του Βάλενταιν, η μητέρα της οικογένειας Μάντλιν Άππια είναι μια δυναμική προσωπικότητα που στηρίζει τους πάντες πολύ περισσότερο από όσο θα παραδεχόταν ποτέ ο Έλμπα, ο οποίος εκπροσωπεί την κλασική πατρική φιγούρα.

Αλλά ακόμα και με αυτούς του ενδιαφέροντες χαρακτήρες και παρότι οι ίδιοι καταφέρνουν να βγάλουν μερικές αστείες σκηνές, το επίπεδο της πλοκής παραμένει σε πρώιμα στάδια με περιορισμένη φαντασία και πρωτοτυπία, πράγμα που θα ήταν απαγορευτικό εάν μιλούσαμε για περισσότερα επεισόδια. Με την μικρή διάρκεια που έχει όμως και με την λογική του “φόρου τιμής” στις αναμνήσεις και εμπειρίες του Έλμπα, το “In The Long Run” περνάει ανεπηρέαστο και καταφέρνει να αποσπάσει καλές -απλά- εντυπώσεις όπως και να ανανεωθεί για δεύτερο κύκλο την άνοιξη του 2019 στο Sky One. Από εκεί και έπειτα το μέλλον μόνο θα δείξει την πορεία της σειράς.

Update 23/12/19: Ο 2ος κύκλος στριμάρει ανήμερα στων Χριστουγέννων στην CosmoteΤV.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos