ΣΕΙΡΕΣ

"War Of The Worlds", season 1: Κανονικοί άνθρωποι σε ακραίες καταστάσεις

Published: 8 Dec 2019, 21:21
Συντάκτης:

Το "War Of The Worlds" είναι μια σειρά 8 επεισοδίων βασισμένη (χαλαρά) στο κλασικό μυθιστόρημα του H.G. Wells.
Στόρι: Όταν αστρονόμοι εντοπίζουν μια εκπομπή, από άλλο γαλαξία, αποδεικνύεται η ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Οι άνθρωποι περιμένουν, με κομμένη την ανάσα, την επόμενη επικοινωνία. Δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ. Μέσα σε λίγες ημέρες, η ανθρωπότητα εξοντώνεται, με ελάχιστους διασωθέντες, διάσπαρτους σε έναν έρημο, νέο κόσμο. Καθώς οι εξωγήινοι κυνηγούν και σκοτώνουν όσους έχουν απομείνει, τους επιζώντες βαραίνει ένα φλέγον ερώτημα: «Ποιοι είναι αυτοί που μας επιτίθενται και γιατί είναι αποφασισμένοι να μας αφανίσουν;» (ακολουθούν μικρά spoilers)

<a href="/en/nea/atlanta-season-3-aplisiasto/66308">"Atlanta" season 3: Απλησίαστο</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Atlanta" season 3: Απλησίαστο

Ο δημιουργός, Howard Overman, θέλει να επικεντρωθεί στα προσωπικά δράματα αυτής της μεγάλης καταστροφής. Τα καταφέρνει, καθώς διατηρεί ένα σφιχτό ρυθμό, δεν "φλυαρεί" και οι ιστορίες είναι πιστευτές μέσα σε ένα πρωτόγνωρο για όλους σκηνικό. Το πρόβλημα που πλέον πάντα υπάρχει με τέτοιου είδους σειρές ή ταινίες, είναι πως έχουμε δει δεκάδες καταστροφές του πλανήτη, επιθέσεις εξωγήινων, αφανισμό του είδους μας, που δύσκολα μπορούμε πια να δεθούμε συναισθηματικά με όσα συμβαίνουν. Οκ, οι εξωγήινοι κάνουν ντου και σε μια στιγμή αφανίζεται το 70-80 τα εκατό του πληθυσμού. Δεν θα βγάλεις επιφωνήματα τρόμου ή δέους, γιατί απλά περιμένεις το "οκ, πάμε παρακάτω".


Αν οι προσδοκίες σου είναι μικρές, η σειρά δεν θα σε κουράσει. Το καστ με Gabriel Byrne, Elizabeth McGovern, Léa Drucker, Adel Bencherif και πολλούς άσημους, αλλά όλους καλούς έως εξαιρετικούς στους ρόλους, κρατάνε χωρίς υπερβολές το δράμα σε ανεκτά επίπεδα. Υπάρχουν επεισόδια που ίσως τραβάνε καταστάσεις λίγο παραπάνω, αλλά η πρόθεση είναι να ακουλουθεί σε αληθινό χρόνο όσα συμβαίνουν στους ήρωες.
Το πρώτο επεισόδιο της αρχικής μαζικής επίθεσης είναι πραγματικά εντυπωσιακό, καθώς υποβάλλει τον τρόμο χωρίς εντυπωσιακές σκηνές και θανάτους στην οθόνη.
Το "κανονικοί άνθρωποι σε ακραίες καταστάσεις" επενδύει και αφιερώνει χρόνο στους χαρακτήρες, το παρελθόν τους και το κοινό τους μέλλον. Οι συμβολισμοί είναι εδώ (όλοι πλέον είναι ίσοι μπροστά στον εχθρό) και ο Overman προσπαθεί να βρει νέους τρόπους να διηγηθεί μια ακόμα επίθεση.Δεν είναι εύκολο, καθώς έχουμε δει κάθε πιθανή και απίθανη εκδοχή. Ωστόσο, ουδέποτε θα αναφωνήσεις με ντροπή για όσα βλέπεις, καθώς ο ρεαλισμός κερδίζει, το μυστήριο του λόγου της επίθεσης ξετυλίγεται αργά και με πολλά ερωτηματικά, που θα χρειαστούν σίγουρα δεύτερη σεζόν.

Κάθε Δευτέρα στο FOX στις 21.50. Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
18 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos