"Η Παναγία της θάλασσας" του Netflix διατηρεί την ποιότητα

Published: 24 Feb 2024, 19:01

Στη σημερινή εποχή, το Netflix έχει κατακλυστεί με μετριότητες που υπάρχουν για να γεμίζουν το πρόγραμμα του streaming κολοσσού και να ικανοποιεί τις ανάγκες όσων το επιλέγουν για διασκέδαση και ψυχαγωγία και εξακολουθούν να είναι πολλοί και πολλές.

Υπάρχουν βέβαια σειρές και ταινίες που αποτελούν καλές παραγωγές, με τίμια αναπαράσταση της εποχής και δεν σε προσβάλουν. Μπορείς να τις παρακολουθήσεις με άνεση. Βέβαια δεν σημαίνει ότι όλες οι σειρές και οι ταινίες που συναντάμε εκεί είναι υπέροχες, αφού υπάρχουν και περιπτώσεις ταινιών που τις βάζουμε και καταλήγουμε να παίζουμε φρουτάκια στο Rabona λίγο αργότερα.

Η εποχή

Η πλοκή της σειράς διαδραματίζεται στη Βαρκελώνη του 14ου αιώνα, μία εποχή που επικρατούσε η φεουδαρχία στην ευρύτερη περιοχή. Η εποχή εκείνη χαρακτηρίζεται από σκληρότητα εντός της καθημερινότητας των πολιτών και αυτό ακριβώς το στοιχείο είναι πολύ έντονο στη σειρά. Πιο συγκεκριμένα, η σειρά παρουσιάζει με γλαφυρό και έντονο τρόπο τις δυσκολίες και αδικίες στις οποίες υπέκυπτε η πλειοψηφία των ανθρώπων εκείνο το διάστημα.

Από την αδικία των σκλάβων εντός των οίκων των φεουδαρχών, μέχρι και την αυστηρότητα της Ιεράς Εξέτασης, οι τηλεθεατές καταλαβαίνουν έντονα το περιβάλλον που επικρατούσε εκείνη την εποχή. Επί πρόσθετα, οι αρρώστιες και οι η δυσκολία για τον εντοπισμό φαγητού, είναι και αυτά καθημερινά προβλήματα για πολλούς ανθρώπους.

Η σκηνοθεσία

Η σκληρότητα και οι δυσκολίες εκείνης της εποχής περνούν στις οθόνες συνδυασμένες με τα υπέροχα σκηνικά της Βαρκελώνης εκείνης της εποχής. Πιο συγκεκριμένα, η σκηνοθεσία επικεντρώνεται στη γοτθική συνοικία της πόλης της Καταλονίας και μας χαρίζει πολύ όμορφες εικόνες. Μέσα από όμορφες σκηνές στα σοκάκια της πόλης, τα όμορφα κτίρια, αλλά και τα ωραία σκηνικά με φόντο τη θάλασσα, οι τηλεθεατές γεμίζουν με πολύ όμορφες εικόνες. Άλλο ένα στοιχείο που γεμίζει με νοσταλγία τους τηλεθεατές, είναι τα ρούχα και οι στολές των ανθρώπων εκείνης της εποχής.

Οι ερμηνείες

Στη σειρά συμμετέχουν αρκετοί πολύ καλοί ηθοποιοί, οι οποίοι με τη σειρά τους εκτοξεύουν το επίπεδό της. Πιο συγκεκριμένα, ο πρωταγωνιστής ονομάζεται στη σειρά Αρνάου Εστανιόλ και βλέπουμε το πως εξελίσσεται η ζωή του, από πολύ μικρή ηλικία. Ο ρόλος έχει πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Επί πρόσθετα, όπως συμβαίνει σε πολλές καλές σειρές και ταινίες, υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός ηθοποιών που συμμετέχουν και είναι όλοι πολύ καλοί στο ρόλο τους. Ακόμα δηλαδή και αυτοί που παίζουν το ρόλο των κακών, κάνουν ορισμένες πολύ καλές ερμηνείες.

Συμπέρασμα

Η σειρά “Η Παναγία της θάλασσας”, είναι μία από τις ποιοτικές και καλές σειρές που θα συναντήσει κάποιος στο Netflix. Έτσι, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τους κρατήσεις στις οθόνες τους, όσους δεν μπουν στο πειρασμό να παίξουν φρουτάκια Rabona, ή να σκρολάρουν στο Instagram. Η σειρά ξεχωρίζει σε πολλά επίπεδα. Αρχικά, η εποχή στην οποία διαδραματίζεται είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται από σκληρότητα και αδικία. Επίσης, η σκηνοθεσία καταφέρνει να περάσει στην οθόνη πολύ όμορφες εικόνες, ενώ τέλος, οι ερμηνείες των ηθοποιών βάζουν και αυτές το λιθαράκι τους στο να ανέβει επίπεδο η σειρά.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos