ΣΕΙΡΕΣ

"Hijack": Περνάς καλά, το ξεχνάς

Published: 15 Oct 2023, 17:27
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η αεροπειρατεία μία πτήσης από το Ντουμπάι με προορισμό το Λονδίνο εμπλέκει μία σειρά από χαρακτήρες, τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος, σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να σωθούν οι επιβάτες και να διαλευκανθεί ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την επιχείρηση.

<a href="/en/tainies/under-paris/70046">Under Paris</a>ΣΧΕΤΙΚΑUnder Paris

Γνώμη:Τι έχει να μας προσφέρει εν έτει 2023 μία σειρά με θέμα μία υπόθεση αεροπειρατείας; Πολλά και συγχρόνως τίποτα το ιδιαίτερα καινούργιο, αν κρίνουμε από το “Hijack”, τη μίνι σειρά 7 επεισοδίων του Apple TV.

Χωρίς να ανανεώνουν το συγκεκριμένο είδος θρίλερ, οι δημιουργοί της σειράς Τζιμ Φιλντ Σμιθ (“Criminal”) και Τζορτζ Κέι (“Lupin”) παραδίδουν 7 ώρες αγωνίας στους αιθέρες, σφιχτοδεμένες μεν, επιφανειακές δε.

Βέβαια, λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από ένα καλοφτιαγμένο θρίλερ που σε πιάνει από τα μούτρα κατά τη διάρκειά του και μετά το ξεχνάς. Και το “Hijack” είναι ακριβώς αυτό!

Η εξέλιξη της πλοκής σε πραγματικό χρόνο, με κάθε επεισόδιο να αντιστοιχεί σε μία ώρα από τις επτά που διαρκεί η μοιραία πτήση, είναι το ατού της σειράς, μαζί με την άρτια παραγωγή της, όπου όλα είναι καλοφτιαγμένα και καλογυαλισμένα.

Κι αν είναι λίγο δύσκολο να πάρεις στα σοβαρά έναν επιβάτη αεροπλάνου που αποφασίζει να διαπραγματευτεί με αεροπειρατές, έχοντας ως όπλο την εμπειρία του ως εταιρικός διαπραγματευτής, αξίζουν συγχαρητήρια στον Ίντρις Έλμπα (“Luther”) που τα καταφέρνει περίφημα!

Οι σκηνές που καλείται να πάρει αποφάσεις που μπορεί να στοιχίσουν τη ζωή του, τη ζωή κάποιου άλλου επιβάτη ή αυτές όλων των ανθρώπων που επιβαίνουν στο αεροπλάνο είναι το highlight του “Hijack”, το οποίο όμως χάνει αρκετά λάδια στις σκηνές που διαδραματίζονται στη στεριά, με υπουργούς, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, μυστηριώδεις κακοποιούς και μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου να αναπαριστούν όλα τα κλισέ που έχουμε συνηθίσει από μία ιστορία αεροπειρατείας.

Έτσι, το “Hijack” απογειώνεται μεν εντυπωσιακά, μπαίνει σε στιγμές στον αυτόματο πιλότο και στο τέλος προσγειώνεται λίγο ανώμαλα, μ’ ένα απογοητευτικό φινάλε.

Σε κάθε περίπτωση όμως, εάν θέλετε να δείτε κάτι που θα σας κρατήσει σε εγρήγορση, χωρίς να απαιτεί πολλά από εσάς, τότε αξίζει να μπει στη watchlist σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Under Paris

Under Paris

Σύνοψη:Την ώρα που η κυβέρνηση θέλει να κάνει το κομμάτι της με φιέστα αθλητών...
3 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Wicked little letters, από την Spentzos Wicked little letters, από την Spentzos