ΣΕΙΡΕΣ

"The head" season 1: Τίμιο για binge-watching

Published: 1 Apr 2021, 19:20
Συντάκτης:

Μια ομάδα ερευνητών που βρίσκονται στο σταθμό Polaris VI της Ανταρκτικής, ζουν για έξι μήνες μέσα στο σκοτάδι και χωρίς καμιά επαφή με τον έξω κόσμο. Όταν λίγους μήνες αργότερα καταφθάνει στον σταθμό ο νέος επικεφαλής επιστήμονας της ομάδας, θα ανακαλύψει πως ένας μυστηριώδης δολοφόνος έχει εξοντώσει σχεδόν ολόκληρη την αποστολή.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Σειρά μυστηρίου του ΗΒΟ Αsia, ισπανικής και ιαπωνικής παραγωγής, χωρίς όμως να συγκεντρώνει τα γνωρίσματα καμίας εκ των δύο σχολών (εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους) στα θρίλερ μυστηρίου / ψιλο-τρόμου / ψιλo-sci-fi.

Kάτι που αντανακλάται και στο πολυσυλλεκτικό καστ από διάφορες ερμηνευτικές σχολές που να ικανοποιεί το απαιτούμενο ολοένα και περισσότερο πλέον diversity, από το οποίο ξεχωρίζουν ο «Professor» Άλβαρο Μόρτε «Casa de Papel», ο έμπειρος Δανός Αλεξάντρε Βιγιόμ (Equinox, Tomb Raider, Cobra), ο Ρίτσαρντ Σάμελ (The strain) και ο Τζον Λιντς (The terror, Tin star, The fall),

Μια σειρά που κλείνει το μάτι στο «The thing» του Τζον Κάρπεντερ, αλλά οι όποιες ομοιότητες, εκτός την γενική κεντρική ιδέα, εξαντλούνται στην σκηνή που ολόκληρη η ομάδα το παρακολουθεί για να περάσει η ώρα. Δυστυχώς γιατί δεν υπήρχε η έμπνευση ή ικανότητα για κάτι αντίστοιχο, ευτυχώς διότι οι παραγωγοί της σειράς δεν το τόλμησαν καν και έτσι δεν βρεθήκαμε στην δυσάρεστη θέση να κάνουμε σύγκριση.

Η σεναριακή επιλογή να εξαντληθούν οι υποψήφιοι για το μακελειό σε όσους ελάχιστους απέμειναν εκ των υστέρων και να μην καταφύγει σε λύση alien, αφαιρεί μεν αρκετό μέρος της whodunit αγωνίας, από την άλλη επιδιώκει να επενδύσει στους χαρακτήρες (προφανώς μέσω συνεχόμενων φλασμπάκ) με σκοπό να μας κάνει να ενδιαφερθούμε.

Όπως είναι φυσιολογικό, κάτι τέτοιο δεν γίνεται να ισχύσει για όλους ισότιμα, επομένως κάποιοι θα πριμοδοτηθούν περισσότερο, κάποιοι άλλοι όχι και τόσο και θα «απομακρυνθούν» λιγότερο ή περισσότερο σύντομα.

Στρωτή παραγωγή, πετυχημένη δουλειά στην φωτογραφία με την δημιουργία ενός σκοτεινού, παγερού, απειλητικού κλίματος χωρίς όμως να τηρεί τα στάνταρ του Nordic genre, κάποιες αστοχίες στο καστ όσον αφορά στους γυναικείους ρόλους, ορισμένες ψιλο-ανατροπές που δίνουν ένταση, αλλά χωρίς γενικά να εντυπωσιάζεσαι, πολύ περισσότερο μάλιστα αν έχεις δει ανάλογες σειρές. Και το plot twist στο τέλος δεν εκπλήσει ακριβώς, καθώς με τόσους λίγους ύποπτους, θα ήταν «ή αυτός, ή η άλλη».

Τίμια επιλογή πάντως για binge-watching.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos