Αυτό είναι το τρέιλερ του νέου Εξορκιστή

Published: 5 Jul 2021, 16:37
Συντάκτης:

Ο θρυλικός "Εξορκιστής"/1973 του Ουίλιαμ Φρίντκιν αναμένεται να αποκτήσει ένα ακόμα σίκουελ.

<a href="/en/tainies/halloween-ends/67154">Halloween ends</a>ΣΧΕΤΙΚΑHalloween ends

Μετά την 2η ταινία του Τζον Μπούρμαν το 1977, την 3η ταινία του Ουίλλιαμ Πίτερ Μπλάτι το 1990, την 4η ταινία του Ρένι Χάρλιν το 2004, αλλά και την (καθόλου κακή) τηλεοπτική σειρά του Τζέρεμι Σλέιτερ το 2016, αυτή την φορά το πρότζεκτ θα τρέξει η γνωστή και πολύπειρη στο genre Blumhouse Studios. 

Η ταινία θα είναι συνέχεια της ταινίας του 1973 και η σκηνοθεσία θα φέρει την υπογραφή του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, σκηνοθέτη των πρόσφατων «Halloween».

«Νομίζω ότι θα εκπλήξει ευχάριστα όλους τους σκεπτικιστές εκεί έξω. Είχαμε πολλούς σκεπτικιστές όσον αφορά το “Halloween” και ο Ντέιβιντ άλλαξε την άποψή τους και νομίζω ότι θα το κάνει και με την ταινία “The Exorcist”. Θέλω να κάνω μια ταινία για τους ανθρώπους που γνωρίζουν και αγαπούν τον “Εξορκιστή” και είναι έξαλλοι που θα το κάνουμε αυτό αλλά με κάποιο τρόπο θα έρθουν στο σινεμά να το δουν. Θέλω να τους κάνω χαρούμενους. Και θέλω να κάνω μια ταινία για το κοινό που δεν έχει ακούσει ποτέ του για τον “Εξορκιστή” αλλά θα την απολαύσει πραγματικά. Νομίζω ότι ο Ντέιβιντ το πέτυχε αυτό με το “Halloween”. Και πιστεύω ότι θα το κάνουμε επίσης και με τον Εξορκιστή», τόνισε ο παραγωγός Τζέιμς Μπλαμ.

Θα μας επιτρέψετε να ανήκουμε στους σκεπτικιστές, προς το παρόν τουλάχιστον.

Update: Πόσο μάλλον μετά την είδηση ότι αποφασίστηκε τελικά να γυριστούν τρία φιλμ και να γίνει reboot σε ολόκληρη την τριλογία, καθώς η Universal πλήρωσε 400 εκατομμύρια δολλάρια να αποκτήσει τα δικαιώματα και από τα τρία φιλμ. 

Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι συμφώνησε και θα πρωταγωνιστήσει η εξαιρετική ηθοποιός Έλεν Μπέρνστιν, επαναλαμβάνοντας τον ρόλο της στο πρώτο φιλμ. Ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν ανήκει στους αγαπημένους μας δημιουργούς, χωρίς γκέλα στο ενεργητικό, ενώ σίγουρα ανέστησε τον μύθο του Halloweeen, γεγονός που του δίνει σίγουρα πόντους. Πάντως το πρώτο φιλμ που θα στριμάρει σε αίθουσες και Peacock στις 12 Οκτωβρίου 2022, θα το δούμε με μεγάλη επιφύλαξη...

Update:Η ταινία έχει ανακοινωθεί για την 12η Οκτωβρίου, αλλά προς το παρόν αντιμετωπίζει προβλήματα στο post production. Ένα μικρό teaser προβάλλεται στις αμερικανικές αίθουσες πριν την προβολή του Oppenheimer, αλλά αντιδράσεις από τις δοκιμαστικές προβολές, δεν έχουν διαρρεύσει. Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο επίσημο πόστερ πάντως για το "The Exorcist: Believer", το οποίο δείχνει δύο δαιμονισμένες έφηβες. ΕΝΤΑΞΕΙ, ΟΚ. Για να δούμε...

Update: Αυτό είναι λοιπόν το επίσημο τρέιλερ που χρησιμοποιεί το μουσικό θέμα της θρυλικής ταινίας και την Έλεν Μπέρστιν σαν συνδετικό κρίκο και αυτό που καταφέρνει είναι η σύγκριση να προκαλεί μάλλον θυμηδία. Ας μην είαμστε αυστηροί, αλλά δείχνει ένα b-movie horro flick με αναμενόμενα jump scares που ίσως να λειτουργούσε κάπως καλύτερα αν ήταν απογαλακτισμένο από τον αρχικό Εξορκιστή. Με τον οποίο φυσικά γνωρίζουμε όλοι ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μπει στην διαδικασία σύγκρισης. 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos