Σύνοψη: Η Ali Davis είναι μια πολύ πετυχημένη sports agent, μόνο που στην εταιρεία όπου εργάζεται είναι η μόνη γυναίκα! Περικυκλωμένη από άντρες που θέλουν να τη δουν να αποτυγχάνει, η Ali καλείται να υπογράψει ένα από τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα στο χώρο του μπάσκετ. Η δουλειά της γίνεται πολύ πιο εύκολη όταν αποκτά το χάρισμα να ακούει τις σκέψεις των ανδρών γύρω της, ενώ η προσωπική της ζωή ξαφνικά γίνεται όλο και πιο πολύπλοκη.

Άποψη: Πατώντας πάνω στο πετυχημένο “What Women Want” με τους Mel Gibson και Helen Hunt, το “What Men Want” αντιστρέφει το σενάριο και βάζει την Taraji P. Henson (“Empire”, “Hidden Figures”) στον πρωταγωνιστικό ρόλο ως Ali Davis. Η Ali είναι αφοσιωμένη στην καριέρα της, με τους μόνους κοντινούς ανθρώπους στη ζωή της να είναι ο πατέρας της και οι φίλες της. Όταν χάνει την προαγωγή επειδή είναι μια Αφροαμερικανίδα γυναίκα, αποφασίζει να υπογράψει έναν ανερχόμενο μπασκετμπολίστα τον οποίο μανατζάρει ο πατέρας του Joe (Tracy Morgan). Η Ali με το νέο της χάρισμα σπέρνει τον πανικό, αφού καταλήγει να απομακρύνει ακόμα και τις λίγες αγαπημένες της φίλες. Σαφώς, στο τέλος η Ali επανορθώνει, βρίσκει τον έρωτα, και τελικά ιδρύει τη δική της εταιρεία μάνατζμεντ.

Το μόνο διασκεδαστικό και άξιο αναφοράς του “What Men Want” είναι η Taraji P. Henson, η οποία μας μαγνητίζει (όσο της επιτρέπει το κακογραμένο σενάριο). Πρόκειται για μια ηθοποιό που εκφράζει την κωμωδία μέσα από το σώμα της, με αποτέλεσμα να μπορεί να μετατρέψει ακόμα και μια σκηνή κατά την οποία τρέχει άτσαλα με τακούνια πραγματικά αστεία. Εώς τώρα κανένας ρόλος δεν έχει αποδώσει δικαιοσύνη στην Taraji, και ο ρόλος της ως Ali δεν αποτελεί εξαίρεση. Στο άλλο άκρο βρίσκουμε τον Tracy Morgan, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός κωμικός τον οποίο έχουμε συναντήσει στο “30 Rock”, “Cop Out”, “The Last O.G.”, “Saturday Night Live”. Δυστυχώς, ακόμα δεν έχει δωθεί η ευκαιρία στον Morgan να επιδείξει το ταλέντο του τόσο στην κωμωδία όσο και στο δράμα σε κάποιον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το πρόβλημα στο οποίο αξίζει να επικεντρωθούμε είναι η σκηνοθεσία και το σενάριο. Στο “What Men Want” βρίσκουμε στην καρέκλα του σκηνοθέτη τον Adam Shankman, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει το εξαίσιο “Rock of Ages” και τα “Hairspray”, “A Walk to Remember” και άλλα. Επειδή όμως η σύγκριση με την original ταινία είναι αναπόφευκτη, η Nancy Meyers  έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο “What Women Want”, το οποίο καταφέρνει να μας κινήσει το ενδιαφέρον ακόμα και σήμερα. Επιπροσθέτως, το σενάριο είναι πλέον ντεμοντέ, καθώς η Ali αντιπροσωπεύει μια γυναίκα που υπήρχε στις ταινίες του 2000. Το γεγονός ότι η Ali επέλεξε την καριέρα της, δεν σημαίνει πως είναι ανίκανη για οποιουδήποτε είδους συναισθηματικής σύνδεσης. Και μόνο η εικασία πως μια γυναίκα μπορεί να επιλέξει ή την καριέρα ή τον έρωτα είναι προσβλητικό. Αν σκεφτούμε κιόλας πως η Ali αναγκάζεται να προσποιηθεί πως είναι παντρεμένη για να κερδίσει την εύνοια ενός άντρα που τυχαίνει να είναι πελάτης, είναι σχεδόν εξευτελιστικό.

Το “What Men Want” βρίθει από στερεότυπα, και ανούσιο διάλογο. Στον αντίποδα όμως παρακολουθούμε την Henson με τον Morgan στην ίδια οθόνη, μια ευκαιρία που αξίζει να την αρπάξουμε. Η απόφαση δική σας.

Πρώτη δημοσίευση: 19 Jun 2019, 09:12
Ενημέρωση: 3 Jul 2019, 16:21
Τίτλος:
What men want (Αυτό που θέλουν οι άνδρες)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
119
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos