Θα το βρείτε: Cosmote TV

Η Cathrine φεύγει από τη Νέα Υόρκη και ταξιδεύει προς τη Βόρεια Ντακότα. Στόχος της είναι να ζωγραφίσει το πορτραίτο του Sitting Bull, του αρχηγού της φυλής Lakota Sioux. Η Cathrine είναι εντελώς απροετοίμαστη για τα περίπλοκα πολιτικά ζητήματα της περιοχής. Πολύ γρήγορα διαπιστώνει τι πραγματικά συμβαίνει και θα συμβάλλει στον αγώνα κατά της συμφωνίας που προσπαθούν να περάσουν οι Αμερικανοί με την οποία ζητούν από τους Ινδιάνους να πουλήσουν τα εδάφη τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να μπορέσει κανείς να απολαύσει το Woman Walks Ahead είναι βάζοντάς το στο πλαίσιο μιας ρομαντικής ταινίας και ξεχνώντας εντελώς τα ιστορικά γεγονότα. Στην πραγματικότητα, η Catherine Weldon ήταν υπέρμαχος των δικαιωμάτων των Ιθαγενών της Αμερικής. Ταξίδεψε με τον 12χρονο γιο της στη Βόρεια Ντακότα με σκοπό να συμβάλλει ενεργά στον αγώνα κατά του Νόμου Dawes.

Αν και η πραγματική ιστορία είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα, το  Woman Walks Ahead δεν δείχνει να ασχολείται ιδιαίτερα.

Ωστόσο το πρόβλημα της ταινίας δεν έγκειται στη μυθιστοριοποίηση των πραγματικών γεγονότων, αλλά στην απλούστευσή τους. Η προσέγγιση τόσο του Steven Knight όσο και της Susanna White είναι πλήρως εξιδανικευμένη και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση του σκοπού της αφήγησης. Παρότι είναι εμφανές ότι προσπαθούν να περάσουν κάποια μηνύματα, ο τρόπος καταλήγει να είναι κλισέ όταν κάθε διάλογος μεταξύ των δυο πρωταγωνιστών κλείνει με μια φιλοσοφική ατάκα του Michael Greyeyes. Από την άλλη πλευρά, η Weldon παρουσιάζεται ως συνειδητοποιημένη αλλά παράλληλα αφελής που μετατρέπεται από τη μία στιγμή στην άλλη σε κινητήρια δύναμη του αγώνα τον ιθαγενών, χωρίς να έχει υπάρξει το απαραίτητο αφηγηματικό υπόβαθρο.

Αν εξαιρέσει κανείς την απλούστευση των ιστορικών γεγονότων, οι ερμηνείες καθώς και η φωτογραφία της ταινίας καταφέρνουν να διατηρήσουν το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τέλος. Το κέντρο βάρους πέφτει στους δυο πρωταγωνιστικούς ρόλους της Jessica Chastain και του Michael Greyeyes, οι ερμηνείες των οποίων προσπαθούν να καλύψουν (και ορισμένες φορές τα καταφέρνουν) τα κενά της αφήγησης.

Το Woman Walks Ahead είχε το υπόβαθρο για να γίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορική ταινία. Το τέλος της θα μπορούσε σίγουρα να ευαισθητοποιήσει παραπάνω τον θεατή αν οι χαρακτήρες ήταν πιο αληθοφανείς και η αφήγηση πιο ρεαλιστική. Δυστυχώς, όμως δεν το πετυχαίνει.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

Πρώτη δημοσίευση: 10 Jun 2020, 17:26
Ενημέρωση: 18 Oct 2021, 15:43
Τίτλος:
Woman Walks Ahead
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
101
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos