Fosferatu στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Δημοσίευση: 14 Σεπτεμβρίου 2014, 19:46

 

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Αντωνίου ,θα παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση δύο έργα σύγχρονης μουσικής.

Οι δύο νέες δουλειές του, "Random gebaut keeps an eye on the module guide " και "Fosferatu", εμπνέονται απο τα πρωτόγονα και ακατέργαστα ένστικτα των έμβιων όντων, στροβιλίζοντας μέσα σε αυτή τη δύνη όλο το μουσικό σύνολο της παράστασης. Τα μουσικά όργανα δεν είναι απλώς οι φορείς του ήχου ,αλλα τα εργαλεία στα χέρια ενός προϊστορικού ανθρώπου, ενώ η φωνή δεν υπηρετεί μορφές και συγκεκριμένα αισθητικά αποτελέσματα, αλλα μετασχηματίζεται αδιάκοπα με τέτοιο τρόπο που θα θύμιζε περισσότερο ένα αινιγματικό χρησμό της Πυθίας παρά μια ζυγισμένη μελωδία.

Αναλυτικότερα για τα δύο έργα: Το πρώτο έργο με τίτλο "Random gebaut keeps an eye on the module guide " γραμμένο για σόλο ντράμς με σολίστα τον Φώτη Βενάρδο ,μετεωρεί ανάμεσα στη σπουδή και στον πειραματισμό. Άλλοτε με μπαγκέτες στα χέρια, άλλοτε μόνο με τα ίδια του τα χέρια, ο σολίστας μοιάζει να πρωτοσυστήνεται με το κρουστό όργανο και ταξιδεύει το κοινό σε εκείνα τα πρώιμα χρόνια που ο μουσικός έρχεται σε πρώτη επαφή με την μουσική.

Το δεύτερο έργο με τίτλο "Fosferatu" γραμμένο για μέτζο-σοπράνο, μουσικό σύνολο 16 ατόμων υπο τη διέυθυνση του μαέστρου Γιώργου Αραβίδη, παιδική χορωδία και σολίστ την Ανδρονίκη Σκουλά, επιχειρεί να αποτυπώσει μουσικά, την επώδυνη επώαση του φωτός μέσα στην μήτρα των πολλαπλών μορφών που το συνθέτουν..Μια αυτοπάλη των κβάντων μέσα στο κουκούλι που τα μεταμορφώνει στην οφθαλμαπάτη που οι άνθρωποι απλοϊκά ονόμασαν όραση. Η διάσημη ηλεκτομαγνητική ακτινοβολία- το απλό φώς που λούζει κάθε γωνιά του πλανήτη- σε μια ύστατη προσπάθεια να εξιλεωθεί για την συνεργειακή της δράση απέναντι σε κάθε ανόμιμα αυτού του κόσμου, αποφασίζει να βρεί τρόπο να επικοινωνήσει με έναν απο τους εραστές της, τον Μάξ Πλάνκ. Η ερωτική χημεία ,το δέσιμο και η σχέση που αποκτά ο διάσημος επιστήμονας με το αντικείμενο του ενδιαφέροντος του, κλείνουν το μάτι στις σύγχρονες ανθρώπινες σχέσεις. Καθώς η προνύμφη αγωνίζεται μέσα στο κουκούλι της να πάρει μορφή ωρίμανσης αντιληπτή απο τον πατέρα της ,μια σειρά σπαραξικάρδιων αποκαλύψεων και απέλπισμένων προσπαθειών για επικοινωνία με τον έξω κόσμο μας υπενθυμίζει πως κάθε μορφή ένωσης εμπεριέχει εκατομμύρια θανάτους μέσα της. Μπορεί το φώς να παρει μορφές για να επικοινωνήσει με τον άνθρωπο ή τελικά η μεταξύ τους σχέση βρίσκεται στο γράφημα μιας ασυμπτωτικής συνάρτησης; Μπορεί να υπάρξει αποκάλυψη χωρίς ταυτόχρονο θάνατο; Υπάρχει το φώς μόνο σε σχέση με εμάς και αν ναι αυτό συμπαρασύρει και την αυθεντία της αλήθειας; Ενα σπαραξικάρδιο φώς, μουσική , κίνηση και η νεκρώσιμος ακολουθία της αποκάλυψης ξεκινάει . Μια ακολουθία που εγκαινιάζει το φώς ώς μέσο και όχι σαν αισθητικό βαρόμετρο.

Μουσική : Χρήστος Αντωνίου Σολίστ : Φώτης Βενάρδος "Fosferatu" για μέτζο -σοπράνο, 16μελή ορχήστρα και παιδική χορωδία. Μουσική : Χρήστος Αντωνίου Κείμενο : Σκουλά Ανδρονίκη Σολίστ : Σκουλά Ανδρονίκη Σκηνοθεσία : Χρήστος Αντωνίου-Ανδρονίκη Σκουλά Μαέστρος : Γιώργος Αραβίδης Χορογραφία : Ντανιέλ Λομέλ (ΑΕΝΑΟΝ χοροθέατρο) Φωτογραφία : Στέλλα Μουζή/ Azë Noire Επιμέλεια πανέλων /εικαστικών: Εριέττα Τσαρτσαράκου 'Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Αίθουσα : Θέατρο Ωρα έναρξης : 21:00

ΤΟ MOVE IT ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 14 Σεπτεμβρίου 2014, 19:46
Ενημέρωση: 14 Σεπτεμβρίου 2014, 19:49

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Galveston

Galveston

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Το 1988 στη Νέα Ορλεάνη, ο Roy (Ben Foster) ως hitman αναλαμβάνει μία...
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
16481
Tanweer
11170
Feelgood
6814
Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου