Σινεμά: "Μπέργκμαν, ένας αιώνας"

Το MOVE IT και ο κινηματογράφος Aνδόρα σας προσκαλούν στην προβολή του ντοκιμαντέρ "Μπέργκμαν, ένας αιώνας"

Το MOVE IT και ο κινηματογράφος Aνδόρα σας προσκαλούν στην προβολή του ντοκιμαντέρ "Μπέργκμαν, ένας αιώνας (Searching for Ingmar Bergman)" της Μαργκαρέτε Φον Τρότα.

Πέμπτη 16 Μαϊου, ώρες προβολών: 18.30/ 20.30/ 22.30. Διάρκεια: 99'.

Aνδόρα. Σεβαστουπόλεως 117, Ερ. Σταυρός (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου). Τηλ.: 2106980796.

«Συχνά με ρωτάνε αν έχω κάποιο πρότυπο. Ποιος είναι ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης; Η απάντησή μου είναι πάντα η ίδια: ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Βεβαίως και υπάρχουν πολλοί σκηνοθέτες που θεωρώ σημαντικούς, αλλά ήταν ο πρώτος που εγώ θεώρησα «καλλιτέχνη» και ο οποίος μου γέννησε την επιθυμία να γυρίζω η ίδια ταινίες» .

Μαργκαρέτε φον Τρότα

ΣΥΝΟΨΗ

Ο διάσημος Σουηδός Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, ή αλλιώς «ο ποιητής με την κάμερα», υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες όλων των εποχών, έχοντας κερδίσει πολλά Όσκαρ, καθώς και τον τίτλο του «Καλύτερου Σκηνοθέτη όλων των Εποχών», το 1997, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Οι εικόνες που δημιουργούσε στις ταινίες του έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στους φίλους της έβδομης τέχνης και ο τρόπος με τον οποίο έγραψε εκ νέου την κινηματογραφική γλώσσα επηρέασε πολλούς δημιουργούς.

Στο ντοκιμαντέρ «Μπέργκμαν: Ένας Αιώνας» η σκηνοθέτης Μαργκαρέτε φον Τρότα, που οι κριτικοί θεωρούν ότι στα έργα της υπάρχει μια πνευματική θεματολογική συγγένεια με τον μεγάλο σκηνοθέτη, ρίχνει μια ερευνητική ματιά στη ζωή και το έργο του σπουδαίου εικονοπλάστη που αναμείγνυε πάντα περίτεχνα τις ταινίες του με στοιχεία της προσωπικής του ζωής. Με τη βοήθεια των στενότερων συνεργατών του, καθώς και κινηματογραφιστών, η Μαργκαρέτε φον Τρότα προσπαθεί να αποτυπώσει τα βασικά μοτίβα και θέματα που διαπερνούν το έργο του Μπέργκμαν και τον τρόπο με τον οποίο έχει επηρεάσει το έργο σύγχρονων δημιουργών.

Kάντε like στο προφίλ του κινηματογράφου Ανδόρα στο Facebook.

Συμπληρώστε τη φόρμα με ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ όνομα, επίθετο (ΔΕΚΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΝΟΜΑ, ΕΠΙΘΕΤΟ, THΛΕΦΩΝΟ), θέμα "Μπέργκμαν, ένας αιώνας" και κερδίστε διπλή πρόσκληση. Οι νικητές θα ενημερωθούν με e-mail ανήμερα το πρωϊ (ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ).

 

 

Δημοσίευση: 14 Μαΐου 2019, 18:49