Σινεμά + Live: "Nocturne"

To ΜΟVE IT και ο κινηματογράφος Τριανόν σας προσκαλούν στην πρώτη προβολή στην Ελλάδα, ομιλούσας ταινίας με συνοδεία ζωντανής μουσικής

To ΜΟVE IT και ο κινηματογράφος Τριανόν σας προσκαλούν στην πρώτη προβολή στην Ελλάδα, ομιλούσας ταινίας με συνοδεία ζωντανής μουσικής

Τρίτη 16/4/19, στις 20.30

Ο βραβευμένος με Τony Owen Teale, o γνωστός Ser Alliser του Game of Thrones, ηγείται του πολυεθνικού καστ της ταινίας του Κωνσταντή Φραγκόπουλου NOCTURNE. Εδώ υποδύεται έναν από τους τρεις ήρωες που κρύβονται από τον κόσμο και τον εαυτό τους σε ένα υπόγειο πάρκινγκ. Η άφιξη ενός μικρού κοριτσιού που χρειάζεται φροντίδα ξυπνάει την διάθεσή τους για μια νέα αρχή, αλλά η επάνοδος στο φως δεν είναι ποτέ εύκολη.

Μια ταινία για τη δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και τη δύναμη που χρειάζεται για να την κατακτήσουμε καθώς και για την ανάγκη του κάθε ανθρώπου να ανήκει κάπου, ακόμη κι αν χρειάζεται να περάσει μέσα από δύσκολα μονοπάτια για να φτάσει στον δρόμο που θα του ορίσει τη δική του ταυτότητα.

Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν οι Sasha Alexander, Λένα Παπαληγούρα, Δημήτρης Λάλος, Γιώργος Συμεωνίδης, Λίλλη Μαυρομάτη 

Εδώ η κριτική της ταινίας.

Την Τρίτη 16 Απριλίου στις 20.30, το «Nocturne» (75’) θα προβληθεί στον κινηματογράφο Τριανόν σε ένα πρωτοποριακό εγχείρημα καθώς για πρώτη φορά ομιλούσα ταινία συνοδεύεται με ζωντανή μουσική.

O μουσικός Μιχάλης Μοσχούτης θα συνοδεύσει ζωντανά από τη σκηνή την ταινία παίζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το μόλις πέμπτο στο κόσμο, καινοτόμο μουσικό όργανο Halldorophone. To Halldorophone είναι ένα μουσικό όργανο, που δημιούργησε ο Ισλανδός Halldór Úlfarsson με πρότυπο σχεδιασμού το βιολοντσέλο αλλά με ηχητική αναφορά τα αναλογικά synthesizers. Tο Halldorophone έχει χρησιμοποιηθεί από την Hildur Guðnadóttir και τον Jóhann Gunnar Jóhannsson σε soundtrack ταινιών όπως το Arrival και το Sicario.

Με ένα απαλό ηλεκτρονικό ήχο και συχνότητες που κινούνται στο μεταίχμιο του ακουστικού φάσματος, το νέο αυτό ηχόχρωμα θα καταλαμβάνει τον κενό από ομιλίες αλλά γεμάτο από ένταση χώρο τόσο του ψυχικού κόσμου του ολιγόλογου πρωταγωνιστή όσο και τον υπαρκτό και σκοτεινό κόσμο τού πάρκινγκ.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη και τους μουσικούς συντελεστές για την έκβαση του εγχειρήματος καθώς και μια σύντομη παρουσίαση του Halldorophone από τον δημιουργό του Halldor Ulfasson.

Συμπληρώστε τη φόρμα με ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ όνομα, επίθετο (ΔΕΚΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΝΟΜΑ, ΕΠΙΘΕΤΟ, THΛΕΦΩΝΟ), θέμα "Nocturne" και κερδίστε διπλή πρόσκληση. Οι νικητές θα ενημερωθούν με e-mail ανήμερα το πρωϊ (ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ)

 

 

Δημοσίευση: 15 Απριλίου 2019, 15:30