Προσκλήσεις: 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας

Το MOVE IT και το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου σας προσκαλούν στις ταινίες της φετινής διοργάνωσης

Προσκλήσεις: 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας

Το MOVE IT και το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου σας προσκαλούν στις ταινίες της φετινής διοργάνωσης

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA επιστρέφει για 8η χρονιά, μεταξύ 27 Μαΐου και 5 Ιουνίου, για να αναδείξει για μια ακόμη χρονιά τον κινηματογραφικό πλούτο των ισπανόφωνων χωρών. Το 8ο FeCHA θα πραγματοποιηθεί στους θερινούς κινηματογράφους Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas, Αελλώ Cinemax, ενώ προβολές θα φιλοξενήσουν το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και η Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Το πρόγραμμα του 8ου FeCHA περιλαμβάνει 17 ταινίες μεγάλου μήκους, αφιέρωμα στον Περουβιανό σκηνοθέτη Roberto Bonilla και μια επιλογή από τις καλύτερες ισπανόφωνες ταινίες μικρού μήκους των τελευταίων ετών στο αγαπημένο τμήμα του Φεστιβάλ cortoFeCHA.

Το MOVE IT σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου, σας προσκαλούν στις παρακάτω ταινίες και σας δίνουν την δυνατότητα να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις:

ΑΕΛΛΩ

Πέμπτη 30 Μαΐου | 20:50

ΚΙΝΕΖΕΣ (CHINAS)

Arantxa Echevarria, Ισπανία, 2023, 119’. Η ιστορία δύο 9χρονων Κινέζων κοριτσιών σε παράλληλη αφήγηση. Και οι δύο ξεκινούν το σχολείο στη Μαδρίτη: μπορεί να έχουν εξωτερικές ομοιότητες, αλλά είναι πολύ διαφορετικές: Η Λουθία είναι κόρη μεταναστών. Νιώθει Ισπανίδα, θέλει να ενταχθεί, αλλά οι γονείς της δεν μιλούν ισπανικά και δουλεύουν όλη μέρα. Δεν θέλουν καν να γιορτάσει τα γενέθλιά της στα Burger King. Η Ζιάνγκ είναι υιοθετημένη. Τραβάει την προσοχή όπου κι αν πηγαίνει με τους Ισπανούς γονείς της. Δεν αισθάνεται ούτε Κινέζα ούτε αποδεκτή από τα παιδιά του σχολείου. H ταινία ήταν υποψήφια για 4 Βραβεία Goya (τρεις υποψηφιότητες πρωτοεμφανιζόμενων ηθοποιών και Καλύτερου Τραγουδιού).

Παρασκευή 31 Μαΐου | 20:50

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ (LA LLEGADA - UPON ENTRY)

Alejandro Rojas - Juan Sebastián Vasquez, Ισπανία, 2022, 72’. Ο Ντιέγκο, ένας πολεοδόμος από τη Βενεζουέλα, και η Έλενα, μια χορεύτρια από τη Βαρκελώνη, μετακομίζουν στις ΗΠΑ με εγκεκριμένη βίζα για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή. Όμως, κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, οδηγούνται στην αίθουσα ελέγχου, όπου θα υποβληθούν σε μια δυσάρεστη διαδικασία ελέγχου από τελωνειακούς υπαλλήλους και σε μια ψυχολογικά εξαντλητική ανάκριση, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν αν το ζευγάρι έχει κάτι να κρύψει. Η πολυβραβευμένη ισπανική ταινία ήταν υποψήφια για 3 Βραβεία Goya (Καλύτερης Νέας Σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου, Πρωτότυπου Σεναρίου).

Σάββατο 1 Ιουνίου | 23:00

ΑΓΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ (LA MUJER SALVAJE)

Alán González, Κούβα, 2023, 93’. Σε μια φτωχογειτονιά της Αβάνας, μια γυναίκα επιβιώνει από έναν αιματηρό καυγά μεταξύ του συζύγου της και του εραστή της. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γλιτώσει τον γιο της από το σκάνδαλο, αποφασίζει να το σκάσει μαζί του, αλλά ένα βίντεο με το περιστατικό έχει ήδη γίνει viral.

Κυριακή 2 Ιουνίου | 20:50

ΚΑΣΣΑΝΔΡΟ (CASSANDRO)

Roger Ross Williams, Μεξικό – ΗΠΑ, 2023, 107’

H κριτική του MOVE IT για την ταινία εδώ. 

EΛΛΗΝΙΣ

Κυριακή 2 Ιουνίου | 20:50

ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ (CERRAR LOS OJOS)

Víctor Erice, Ισπανία – Αργεντινή, 2023, 170’

Η κριτική του MOVE IT για την ταινία εδώ. 

Τετάρτη 5 Ιουνίου | 23.15

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (LA URUGUAYA)

Ana García Blaya, Αργεντινή – Ουρουγουάη, 2022, 78’

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πέδρο Μαϊράλ. Ένας συγγραφέας εναποθέτει τις ελπίδες του σε μια 25χρονη με ελεύθερο πνεύμα που γνωρίζει στο Μοντεβιδέο για να ξεπεράσει την κρίση της μέσης ηλικίας του. Όμως εκείνη η μέρα αποδεικνύεται η πιο απροσδόκητη και μεταμορφωτική μέρα της ζωής του.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των ταινιών που θα προβληθούν με όλες τις λεπτομέρειες που τις αφορούν, σας το έχουμε παρουσιάσει εδώ.

Συμπληρώστε τη φόρμα με ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ όνομα, επίθετο (ΔΕΚΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΝΟΜΑ, ΕΠΙΘΕΤΟ, THΛΕΦΩΝΟ), θέμα "Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου", τον τίτλο της ταινίας που επιλέγετε και διεκδικήστε διπλή πρόσκληση. Οι νικητές της κλήρωσης θα ενημερωθούν με e-mail ανήμερα το πρωϊ (ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ)

Πρώτη δημοσίευση: 22 Μαΐου 2024, 19:23
Ενημέρωση: 22 Μαΐου 2024, 19:23
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos