Η απομυθοποίηση των πάντων

Όταν αλλάζουν οι μόδες, όταν κάτι πια δε μας ικανοποιεί, μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο πρέπει να ξεκολλήσουμε από το παλιό και να αγκαλιάσουμε το νέο. Σαν το σουξέ που βαρεθήκαμε να ακούμε, σαν τη συνταγή που χορτάσαμε να μαγειρεύουμε, σαν ακόμα έναν παλιό σφοδρό έρωτα που πρέπει να ξεχάσουμε, πρέπει πρώτα να απομυθοποιήσουμε τα παλιά μας γούστα και μετά να προχωρήσουμε. Και αυτό πάνω κάτω συμβαίνει αν κανείς παρατηρήσει τα πρόσωπα και τις λέξεις των ανθρώπων γύρω.

Έχουμε φτάσει στο σημείο καμπής όπου το πρόσφατο παρελθόν φαίνεται τόσο μακρινό και άσχετο με το παρόν, που ο μόνος φυσικός δρόμος είναι μπροστά χωρίς να κοιτάζουμε σ’ αυτό που ζήσαμε πριν. Η διαδικασία έχει σταδιακό χαρακτήρα, οφείλουμε να ξεχάσουμε παγιωμένες συμπεριφορές και τρόπους σκέψης και κάτι τέτοιο συχνά σκοντάφει πάνω σε μπαγιάτικες νοοτροπίες που σήμερα έχουν χάσει κάθε ρεαλιστική υπόσταση. Είναι βέβαια και άνθρωποι που τις εκφράζουν και που νοιώθουν άβολα καθώς χάνουν τη μικρο-εξουσία τους. Αυτοί συνεχίζουν να ερμηνεύουν την ύπαρξή τους αποκλειστικά με τους παλιούς τρόπους και προσπαθούν μάταια, με την κεκτημένη ταχύτητα ενός οδηγού με αυτοκίνητο δίχως φρένα, να αποφύγουν τη σύγκρουση.

Δυστυχώς για εκείνους, οι υπόλοιποι έχουμε χαράξει διαφορετική πορεία με το νου στο τιμόνι κι ας μην τρέχουμε ακόμα πολύ. Όχι ότι πάμε ίσια εδώ, αλλά προσεκτικά και στο ρελαντί ώσπου να καθαρίσει ο δρόμος από τα συντρίμια. Στο MOVE IT είμαστε εκεί σχεδόν από την αρχή. Ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε και αναζητούμε κάθε φορά τα μέσα. Έχουμε απομυθοποιήσει ιερές αγελάδες και προσβλέπουμε στην ένταση του πάθους σας, την ελευθερία της άποψής σας για τις εικόνες και το σινεμά για να πάρουμε φόρα. Σ’ αυτό το ταξίδι είμαστε συνεπιβάτες. Keep watching

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση: 26 Νοε. 2012, 15:53
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πολλές μεγάλες σταρ του κινηματογράφου στρέφονται στην κολυμβήθρα του...
1ώρα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Δεν ήταν μόνο σχετικά φτωχή η χρονιά που μας...
3 ώρες
Σύνοψη: Ο Otis Milburn είναι γιος μιας χωρισμένης σεξουαλικής...
3 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
35700
Spentzos
17700
Village
16200
Feelgood
13835
Feelgood
8575