Walking Dead 5 mid season finale: Το ρεκόρ, η απύθμενη βλακεία και το απαίσιο μοντάζ

Δημοσίευση: 3 Δεκ. 2014, 00:41

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό για την 5η σεζόν του Walking Dead (συνέχεια στις 8 Φεβρουαρίου πλέον), καταγράφοντας ρεκόρ, εκατοντάδες χιλιάδες αντιδράσεις σε ιστορική γκάφα, σχεδόν κωμικό μοντάζ στην πολυαναμενόμενη σκηνή του midseason finale και πολλά άλλα. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Επηρεασμένοι από τα σχόλια πολλών φανατικών τηλεθεατών, οι υπέυθυνοι της παραγωγής και οι σεναριογράφοι εκτίμησαν διαφορετικά την κατάσταση και ανέβασαν ταχύτητα ειδικά στο ξεκίνημα του κύκλου, προσφέροντας συναρπαστικά επεισόδια με άφθονη δράση και λιγότερες αμπελοφιλοσοφίες, πολύ πιο κοντά στο πνεύμα του κόμικ, ενώ "πείραξαν" και τους θανάτους παρουσιάζοντάς τους με την γραφικότητα που απαιτείται για να τιμήσουν την καταγωγή τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS.

Την ίδια στιγμή που αναδείχθηκε ουσιαστικά νέα ισάξια πρωταγωνίστρια, η Κάρολ/Μελίσα ΜακΜπράιντ, τη στιγμή που ο Ρικ/Άντριου Λίνκολν έχει ουσιαστικά "μεταμορφωθεί" από τον τύπο που κλάδευε αμπέλια στην 4η σεζόν, σε έναν badass survivor, στα όρια σχεδόν του savage, με τον Ντάριλ/Νόρμαν Ντίξον να αποτελεί πολλές φορές το αντίβαρο. Μάλλον κακώς αν μας ρωτάτε: θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες καφρίλες γίνεται!

Συνολικά οι χαρακτήρες υποστηρίζονται πλήρως πλέον σεναριακά, η ομάδα των επιζησάντων γνωρίζει νέα γκρουπ ανθρώπων (από τους καννίβαλους στους αστυνομικούς του νοσοοκμείου) που συνεχίζουν να υπάρχουν όπως και αυτοί και σταδιακά εμπεδώνουν ότι δεν είναι οι μόνοι, με την ελπίδα να συντηρείται, έστω και αν (γεωγραφικά) προχωρούν πολύ αργά.

Από τηλεθεάσεις, πάντως σκίζει η σειρά. Είναι από τις ελάχιστες που ΚΑΘΕ χρόνο ανεβαίνει. Έτσι από το τελευταιο επεισόδιο του 10ου κύκλου και τα 6 εκατ. θεατές, φτάσαμε στα 6.6 εκατ στο midseason finale του Νο 2, στα 10.5 του Νο 3, τα 12 εκατ. του Νο 4 και από χθες στα 14.8 εκατομμύρια θεατές που είδαν το τελευταίο επεισόδιο της 5ης σεζόν...

Όλοι αυτοί δυστυχώς θα παρατήρησαν και μια σχεδόν ερασιτεχνικά μονταρισμένη σκηνή θανάτου της Μπεθ (που έτσι κ αλλιώς δεν προσέφερε και πολλά στην σειρά, καλώς έφυγε...), την οποία συνεχίζουμε να χλευάζουμε 24 ώρες μετά και ειλκρινά δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως της επέτρεψαν να "αεριστεί".

Δείτε την λίγο πιο κάτω.

Τέλος, η μεγάλη γκέλα της official page του Walking Dead στο Facebook, όπου κάποιος τραγικός και ανυπόφορος βλάκας, πρωϊ πρωϊ Δευτέρας πόσταρε μια φωτό με την Μπεθ νεκρή στην αγκαλιά του Ντέριλ και από κάτω ένα R.I.P..

Και καλά, πες ότι τους Ευρωπαϊους θεατές δεν τους υπολογίζουν, αλλά εδώ δεν σκέφτηκαν ούτε τις πολιτείες στην Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, όπου το συγκεκριμένο επεισόδιο δεν είχε καν προβληθεί όταν αναρτήθηκε το Post!

Τα εκατοντάδες χιλιάδες σχόλια που ακολούθησαν ήταν από περιπαικτικά μέχρι υβριστικά και πριν λίγες ώρες το AMC ζήτησε συγνώμη με δημόσια ανακοίνωση...

Το πρώτο μισό ανανέωσε την εμπιστοσύνη μας στην σειρά, θα δούμε σίγουρα και την συνέχεια.

Απόστολος Κίτσος

 

 

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 3 Δεκ. 2014, 00:41
Ενημέρωση: 3 Δεκ. 2014, 03:49

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos