Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Μίμης Φωτόπουλος!

Δημοσίευση: 13 Ιουνίου 2018, 16:37
Συντάκτης:

Διασχίζοντας τον χώρο του θερινού δημοτικού κινηματογράφου «Μίμης Φωτόπουλος» στο Μαρούσι, βιώνεις την απόλυτη απόδραση: βλέπετε, τα πανύψηλα δέντρα εκατέρωθεν που αγκαλιάζουν τον χώρο, αλλά και «κρύβουν» σε μεγάλο βαθμό τον ουρανό πάνω από το κεφάλι σου, συνθέτουν ένα σκηνικό απόλυτης δροσιάς αλλά και απομόνωσης από την πολύβουη Λ. Κηφισίας που πολύ πιθανώς διέσχισες για να έρθεις.

Μάλιστα μέσα σε δευτερόλεπτα ήμουν σίγουρος για το είδος ταινίας που θα ήθελα να απολαύσω εδώ: ένα θρίλερ για γερά νεύρα, με μια παρέα που χάνεται στο δάσος και συμβαίνουν τα όσα έντονα και τρομακτικά συμβαίνουν κτλ κτλ, ώστε να το ζήσω μέσα στο απόλυτο... 3D σκηνικό. Δεν το μεταφέραμε στην κουβέντα που είχαμε με τον ευγενέστατο (και πανέξυπνο) ιδιοκτήτη του χώρου, Τάκη Μαστροκωστόπουλο, αλλά όταν διαβάσει αυτές τις γραμμές, ας το έχει υπ’όψην του!

Μια χαρά περάσαμε βέβαια και με το Adrift που είδαμε και εμείς και ο πολύς κόσμος που σχεδόν γέμισε το σινεμά: χαλίκι, άνετα καθίσματα, ικανοποιητικότατος ήχος (δεν υπάρχουν σπίτια τριγύρω) και εικόνα και extra bonus, αυτό το ακαταμάχητο σουβλάκι που παρασκευάζεται επιτόπου στο κυλικείο και γίνεται ανάρπαστο.

Ή μάλλον έξω από τοκυλικείο, σε έναν άνετο χώρο, πνιγμένο (μαντέψτε) στο πράσινο, που θυμίζει πλατεία χωριού. Είπαμε, εδώ ξεφεύγεις. Το ξαναγράφω παρ’όλα αυτά: πολυ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι άνθρωποι ενός κινηματογράφου. Και εδώ, όπως και σε όσα σινεμά έχουμε επισκεφθεί μέχρι τώρα (και θα επισκεφθούμε στο μεγάλο αφιέρωμα του MOVE IT), διαπιστώνεις άμεσα μεράκι, αγάπη, ευγένεια.

Ο κινηματογράφος «Μίμης Φωτόπουλος» λειτουργεί από το 1995 και υποστηρίζει το κοινωνικό έργο του Δήμου Αμαρουσίου, με μειωμένο εισιτήριο στους δικαιούχους του ΟΑΕΔ -ανέργους ,στα ΑΜΕΑ, στους πολίτες άνω των 65 ετών, στους φοιτητές, στους μαθητές και στους στρατεύσιμους. Φιλοξενεί επίσης και παραστάσεις μαριονέτας. 

Αγ. Κων/νου 40, (δίπλα στο Αίθριο), Μαρούσι. Τηλ.: 2106198890

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos