Ο Τζος κι η Κορνίλια είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι Νεοϋορκέζων σαράντα και κάτι. Δεν έχουν παιδιά, φαινομενικά (και με την πρώτη μόλις σκηνή) δεν θέλουν, αλλά έχουν ήδη προσπαθήσει το παρελθόν. Ο Τζος (Στίλερ) διδάσκει και παράλληλα γυρίζει ένα βαρετό ντοκιμαντέρ με «βαρύ» περιεχόμενα, χωρίς χρήματα να το κάνει, αλλά χωρίς να ζητά τη βοήθεια του πεθερού, διάσημου παραγωγού και  δημιουργού ντοκιμαντέρ.

Γνωρίζουν ένα ζευγάρι 20άρηδων, νέο-χίπις, hipster, όπως θέλετε πείτε τους, οι οποίοι τους παρασύρουν μακριά από τους βαρετούς φίλους, σε μια ανέμελη ζωή.

Δύο χρόνια μετά το "Frances Ha", ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Νόα Μπάουμπακ, ασχολείται πάλι με αγαπημένα θέματα, όπως οι κρίσεις ηλικίας, είτε είσαι νέος, ή μεσήλικας. Ο Στίλερ, μετά από πολλά χρόνια, παίζει έτσι που σε καταφέρνει να τον συμπαθήσεις. Όλες του οι νευρώσεις, οι εκρήξεις άγχους, και το άβολο χιούμορ, ταιριάζουν απόλυτα και απλά σκέφτεσαι γιατί δεν έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινία του Γούντι Αλεν!

H ταινία είναι κωμωδία, αλλά οι απλές αλήθειες της για τη ζωή είναι τόσο αληθνές, που ώρες ώρες, πονάς αληθινά! Το πέρασμα του χρόνου είναι το Α και το Ω, ένα είδος ζήλειας για τους νέους που έρχονται… με φόρα, αλλά που σπάνια θα δεχτείς πως ξέρουν περισσότερα από σένα.

Ο Νόα Μπάουμπακ σαφέστατα αντλεί από προσωπικές εμπειρίες. Πόσες φορές άραγε τύπους σαν αυτόν του φοβερού Ανταμ Ντράιβερ δεν συναντά καθημερινά, ακούγοντάς τους να του αναλύουν τις ταινίες του, με βαθύτερα νοήματα εκεί που δεν υπάρχουν;

Ο Μπάουμπακ δεν τους μισεί θανάσιμα, αλλά «επιτίθεται» με έναν δικό του τρόπο, ειρωνείας  περισσότερο παρά οργής, στην υποτιθέμενη «ανεμελιά» που στο τέλος δεν οδηγεί πουθενά. Το εντελώς αντίθετο.

Η Νέα Υόρκη είναι ξανά «παρών» σε κάθε πλάνο, η ροή κυλά τρέχοντας, δεν βαριέσαι στιγμή, ο Ανταμ Χόροβιτς των Beastie Boys απολαυστικός, αλλά η καλύτερη όλων είναι η Ναόμι Γουάτς, σε μια μεγάλη ερμηνεία, όσο κι αν φαίνεται απλή στην πρώτη θέαση. H 46χρονη ηθοποιός μπορεί να θεωρείται η νέα μεγάλη αδικημένη των κινηματογραφικών βραβείων.

Πρώτη δημοσίευση: 25 Ιουνίου 2015, 12:22
Ενημέρωση: 13 Ιουλίου 2015, 19:11
Συντάκτης: 
Τίτλος:
While we're young (Όσο είμαστε νέοι)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
97
Εταιρία διανομής: 
Release: 
25 Ιουνίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos