Sicario: Day of the Soldado

sicario day of the soldado - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Στον πόλεμο μεταξύ των εμπόρων ναρκωτικών δεν υπάρχουν κανόνες και όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ αρχίζει να υποψιάζεται ότι πλέον τα Καρτέλ δεν εισάγουν παράνομα μόνο ναρκωτικά αλλά και τρομοκράτες, ο ομοσπονδιακός πράκτορας Matt Graver (Josh Brolin) καλεί τον μυστηριώδη Alejandro (Benicio Del Toro) για να τερματίσει τον πόλεμο με διαφόρους και όχι πάντα ηθικούς τρόπους. Ο Alejandro απαγάγει την κόρη ενός από τους αρχηγούς του Καρτέλ για να πυροδοτήσει τις συμπλοκές αλλά όταν το κορίτσι αντιμετωπίζεται απλώς σας ενέχυρο, η μοίρα της θα βρεθεί στα χέρια των δύο αντρών οι οποίοι θα αρχίσουν να αμφισβητούν την αξία του αγώνα τους.

Άποψη: Bαριά έπεσε η σκιά του πρώτου Soldado στο σίκουελ που προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες. Η απουσία του Ντενί Βιλνέβ και τα αμφίσημα μεταξύ στυγνού ρεαλισμού και ποίησης πλάνα του, του Ρότζερ Ντίκινς με τα γεωμετρικής συμμετρίας και αισθητικής απόλαυσης καδραρίσματά του και της Έμιλι Μπλαντ με το απαραίτητο αντίβαρο στην τεστοστερόνη, δεν καλύφθηκαν ποτέ. 

Ο Ιταλός Στέφανο Σολίμα του υπερεκτιμημένου "Suburra" και του σαφώς ανώτερου, αλλά ξεκάθαρης τηλεοπτικής αισθητικής "Gomorrah", αυτό μπορούσε, αυτό έκανε ο άνθρωπος: μια περιπέτεια σκοτεινού ρεαλισμού (και αποτυχημένων και κάπως βιαστικών πολιτικών νύξεων) με ικανοποιητικές (αν και αναπάντεχα λίγες) σκηνές δράσης και στιβαρές ερμηνείες από τους Τζος Μπρολίν και Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, ειδικά ο δεύτερος είναι εξαιρετικός σε μια εντυπωσιακή σωματική ερμηνεία και ο ουσιαστικός πρωταγωνιστής, ενώ η όμορφη και εκφραστικότατη πιτσιρίκα Ιζαμπέλα Μόνερ, έχει όλο το μέλλον μπροστά της.

Την ίδια στιγμή όμως το φιλμ στηρίζεται σε έναν ισχνό αφημηματικό ιστό (ο Τέιλορ Σέρινταν -των Yellowstone & Wind River- στην συγγραφή του σεναρίου αυτή την φορά δεν δικαιολόγησε τον μισθό του) με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να εκλείπει σταδιακά και ορισμένες φορές να στρέφεσαι προς το κινητό σου: ελάχιστα διακυβεύονται, η πλοκή δεν σε απορροφά, το τέλος είναι λίγο τσάτρα πάτρα, αγχωμένο να χτίσει franchise. Μήπως καλύτερα να το συνέχιζαν σε τηλεοπτική μίνι-σειρά με αυτοτελή επεισόδια;

Πρώτη δημοσίευση: 29 Ιουνίου 2018, 02:29
Ενημέρωση: 5 Ιουλίου 2018, 18:20
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Sicario: Day of the Soldado (Sicario 2: Η μάχη των εκτελεστών)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
122
Εταιρία διανομής: 
Release: 
28 Ιουνίου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos