Καταρχήν, η φάση είναι να σου κάνει, να σου αρέσει, να σου ταιριάζει το συγκεκριμένο στυλ με τις πλαστελίνες της Aardman και την τεχνική του stop clay animation. Προσωπικά ξεκαρδίζομαι αμά τη εμφανίσει, όπως συνέβη και στα "Chicken run", "Wallace & Gromit" & "Pirates! Band of misfits", επομένως ξεκινήσαμε με... γκολ από τα αποδυτήρια. 

Όχι μόνο, βέβαια: αψεγάδιαστο βρετανικό φλέγμα, πανέξυπνο χιούμορ, κινηματογραφική εφευρετικότητα, δεν είναι καθόλου τυχαίο που το φιλμ είναι βασισμένο σε γνωστή βρετανική τηλεοπτική σειρά, η οποία από το 2007 μετρά ήδη τέσσερις σεζόν και 130 επτάλεπτα επεισόδια σατιρίζοντας πανέξυπνα την καθημερινότητα της βρετανικής κοινωνίας, χωρίς να κωλώνει πουθενά, όπως και εδώ:

Πολιτική, μόδα, κοινωνικοποίηση, υπερέκθεση των σταρ, σαρκασμός, σασπένς, περιπέτεια, απολαυστικός χαβαλές, όλα σε ισόποσες δόσεις, καλοδουλεμέναενώ συνοδεύονται και από τρομερά οπτικοακουστικά γκαγκ. 

Απολαυστικό.

Υπόθεση:
Ο Σον είναι ένα έξυπνο, άτακτο πρόβατο, που ζει με το κοπάδι του στη Φάρμα Μόζι Μπότομ και υπό την επίβλεψη του Αγρότη και του Μπίτζερ, ενός καλοπροαίρετου αλλά μη αποτελεσματικού τσοπανόσκυλου. Παρά τις προσπάθειες του Σον, η ζωή στη φάρμα τους έχει δυσκολέψει, κι ο Σον θα καταστρώσει ένα πανούργο σχέδιο: να πάρουν ρεπό. Πρέπει να προσέχετε τι εύχεστε όμως. Σύντομα τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου και οι αταξίες του Σον θα απομακρύνουν τον άμοιρο αγρότη από τη φάρμα του. Με τη βοήθεια του κοπαδιού, ο Σον θα ταξιδέψει στη Μεγάλη Πόλη για να σώσουν τον αγρότη- η αποτυχία δεν είναι επιλογή! 

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 20 Μαρτίου 2015, 18:40
Ενημέρωση: 27 Μαρτίου 2015, 03:22
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Shaun, the sheep (Σον, το πρόβατο: Η ταινία)
Έτος: 
Διάρκεια: 
85
Εταιρία διανομής: 
Release: 
19 Μαρτίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos