Ακόμη ένα αχρείαστο –για εμάς τους “παλιούς”- remake όχι μιας “απλά” κλασικής ταινίας τρόμου, αλλά εκείνης που είχε προκύψει από τη μνημειώδη σύμπραξη του Στίβεν Σπίλμπεργκ (παραγωγή-σενάριο) με τον Τομπ “The Texas Chain Saw Massacre” Χούπερ (σκηνοθεσία), το νέο “Poltergeist” το μόνο που καταφέρνει είναι να μας κάνει να αναπολήσουμε τις ανατριχίλες που σκορπούσε (και εξακολουθεί, ομολογουμένως, να σκορπά) το πρωτότυπο φιλμ.

Κι όμως, με τον βασικό κορμό της πλοκής να παραμένει σε γενικές γραμμές απαράλλακτος και το αξιόλογο καστ να επιδίδεται σε αρκούντως πειστικές ερμηνείες, με πρώτο και καλύτερο τον Κάιλ Κάτλετ που εμφυσά γνήσιο τρόμο στο ρόλο του γιου της χτυπημένης από την οικονομική κρίση (μια σεναριακή παράμετρος που έχει να κάνει περισσότερο με την εποχή στην οποία διαδραματίζεται η ιστορία και όχι με την πλοκή σε ουσιαστικό επίπεδο) πενταμελούς οικογένειας, το φιλμ μοιάζει να θέτει ως ένα σημείο τις βάσεις για μια αξιοπρεπή αναβίωση της ατμόσφαιρας κλιμακούμενης απειλής του -υποψήφιου για 3 Όσκαρ παρακαλώ- φιλμ του Χούπερ. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, τα μόνα που έχει να προσφέρει ως εναλλακτικές είναι κάποια πιο σύγχρονα αλλά διόλου φοβιστικά ειδικά εφέ, μια ανούσια 3D κινηματογράφηση και μόνο μία σκηνή η οποία λειτουργεί αποτελεσματικά σε επίπεδο... καρδιοχτυπήματος, με πρωταγωνιστές τον σκεπτικιστή βοηθό μιας παραψυχολόγου και ένα τρυπάνι, αδυνατώντας να αποτελέσει κάτι περισσότερο από ένα παιδαριώδες μεταφυσικό θρίλερ που προσπαθεί μεν να εκμεταλλευτεί τη νοσταλγία που αποπνέει ο τίτλος, εν τέλει όμως απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε όσους δεν έχουν δει ποτέ τους το πρωτότυπο φιλμ. Ή, έστω, σε εκείνους που δεν έχουν δει πρόσφατες αξιόλογες ταινίες τρόμου όπως το “Insidious”, στο δεύτερο μισό του οποίου παραπέμπει οπτικά η επιχείρηση διάσωσης της μικρής κόρης.

H ειρωνία της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης Γκιλ Κέναν τα είχε καταφέρει σαφώς καλύτερα στο γνήσια σκιαχτικό... animated ντεμπούτο του “Monster House”! Κρίμα...

ΥΓ. Αν, πάντως, γουστάρετε φάση με poltergeists, δοκιμάστε την αγγλική μίνι-σειρά “The Enfield Haunting”, η οποία εκτός του ότι είναι σαφώς πιο καλοδουλεμένη από την εν λόγω ταινία, βασίζεται και σε πραγματικά περιστατικά!

Υπόθεση:
Η πενταμελής οικογένεια Μπόουεν μετακομίζει σε ένα καινούριο σπίτι, έτοιμη να ξεκινήσει την νέα φάση της ζωής της, όμως έρχεται αντιμέτωπη, με κακόβουλες υπερφυσικές δυνάμεις που στοιχειώνουν το σπίτι. Όταν οι επιθέσεις των ανατριχιαστικών αυτών δυνάμεων ενταθούν και η μικρή κόρη της οικογένειας καταλήξει όμηρός τους, η οικογένεια, με τη βοήθεια δύο «ειδικών» στα υπερφυσικά φαινόμενα, πρέπει να ενωθεί για να την σώσει πριν εξαφανιστεί για πάντα. 

 

Πρώτη δημοσίευση: 28 Μαΐου 2015, 11:25
Ενημέρωση: 4 Ιουνίου 2015, 13:26
Τίτλος:
Poltergeist (Το πνεύμα του κακού)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
93
Εταιρία διανομής: 
Release: 
28 Μαϊου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos