Pele: Birth of a legend

Pele: Birth of a legend - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Γεννήθηκε μέσα στη φτώχια και την ανέχεια, σε μια χώρα που μπορούσε να αποδράσει μόνο μέσα από την λατρεία της για το ποδόσφαιρο. Βλέποντας τον πατέρα του συντετριμμένο από την ήττα της Βραζιλίας στον τελικό του Μουντιάλ του 1950, του υπόσχεται να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο για χάρη του. Και θα το κάνει οκτώ χρόνια αργότερα, σε ηλικία μόλις 17 ετών, ανακοινώνοντας έτσι σε ολόκληρο τον κόσμο ότι ένα μεγάλο αστέρι του ποδοσφαίρου έχει γεννηθεί. Γνωρίστε την ιστορία της απίστευτης ζωής του Πελέ, ενός παίκτη-σύμβολο του «όμορφου παιχνιδιού», όπως αποκαλούσε ο ίδιος το ποδόσφαιρο, ο οποίος ήρθε από το τίποτα για να αλλάξει τα πάντα.

Γνώμη: Ένα ιλουστρέ, επαγγελματικό διαφημιστικό διάρκειας 107 λεπτών και όχι μια ταινία αφήγησης, ούτε καν ένα αξιοπρεπές ντοκιμαντέρ, είναι το "Pele; Birth of a legend". 

Φουλ φολκλόρ, σάμπα με το κιλό, μελόδραμα βραζιλιάνικου (ε, αναμενόμενο) μεσημεριάτικου σίριαλ, δείχνει φαινομενικές ποσοδοσφαιρικές εκλάμψεις υψηλής τεχνικής του (φωτογενούς) πρωταγωνιστή, αλλά αδυνατεί να αγγίξει -παρά μάλλον τρολάρει- το μεγαλείο του σπουδαίου αυτού ποδοσφαιριστή, σε αντίστοιξη με το οικονομικο-πολιτικο-κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας του.

 

Πρώτη δημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2016, 13:11
Ενημέρωση: 29 Σεπτεμβρίου 2016, 10:11
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Pele: Birth of a legend (Πελέ: η ιστορία του θρύλου)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
107
Εταιρία διανομής: 
Release: 
22 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos