Σύνοψη: Η Τζάνετ είναι μια πολιτικός που μόλις έχει διοριστεί σκιώδης υπουργός από το αντιπολιτευτικό κόμμα στη Μεγάλη Βρετανία και καλεί ορισμένους στενούς φίλους για ένα μικρό πάρτι στο σπίτι της. Ο άντρας της φέρεται παράξενα και όταν μαζευτούν όλοι θα ανακοινώσει κάτι που θα διαταράξει εντελώς τις (ήδη εύθραστες) ισορροπίες. Και δεν θα είναι μόνο αυτό.

Άποψη: Πολύ απλά, μιας από τις πιο απολαυστικές ταινίες που παρακολουθήσαμε στο φετινό Φεστιβάλ του Βερολίνου. Σε μεγάλη φόρμα –σκηνοθετικά και σεναριακά- η Σάλι Πότερ, υπογράφει ένα κομψοτέχνημα που ισορροπεί υπέροχα μεταξύ του φαρσικού και του τραγικού, ένα ασπρόμαυρο βιτριολικό γλύκισμα που προσφέρει 71 λεπτά καλοδουλεμένων ερμηνειών  (ξεχωρίζει μεταξύ ίσων, ο σχεδόν τρομακτικός σαρκασμός της «ανέκφραστης» Πατρίτσια Κλάρκσον) από ένα πολύ έμπειρο καστ. Και αλήθειες. Και ειρωνία. Και ανατροπές. Και άφθονο χιούμορ.

Με σαφείς θεατρικές δομές, αλλά χωρίς την παραμικρή αντίστοιχη παντιέρα που θα παγίδευε το φιλμ σε στενά αφηγηματικά πλαίσια, το αποτέλεσμα είναι μια φρέσκια και απολαυστική ντραμεντί με κορυφώσεις και πραγματικά αστείες ατάκες που χωράει πολλά, πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσατε να φανταστείτε.

Μια ταινία ηθοποιών, με απολαυστικό κατάμαυρο, στα όρια του γκροτέσκου, χιούμορ, σοφά καδραρίσματα της κεντρικής δράσης, επιθετική ασπρόμαυρη φωτογραφία και straight jazz στο backround, το αποτέλεσμα είναι εθιστικό.

Eδώ μπορείτε να διαβάσετε για την εξίσου απολαυστική συνέντευξη τύπου της ταινίας.

Πρώτη δημοσίευση: 28 Δεκ. 2017, 15:45
Ενημέρωση: 5 Ιαν. 2018, 15:13
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The party (The party)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
71
Εταιρία διανομής: 
Release: 
28 Δεκεμβρίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos