Σύνοψη: Ο Πάντινγκτον ζει πλέον μαζί με την οικογένεια Μπράουν, ως ισότιμο μέλος της, φέρνοντας έναν ευχάριστο αέρα σε όλη την γειτονιά. Τα γενέθλια της θείας Λούσυ όμως πλησιάζουν και ο Πάντινγκτον βάζει σκοπό να της χαρίσει το ομορφότερο pop up βιβλίο για το Λονδίνο. Για να το καταφέρει, μαζεύει λεφτά καθαρίζοντας τζάμια μέχρι που ένας επίδοξος ληστής κλέβει το πολυπόθητο δώρο. Ένα ανθρωποκυνηγητό μπλεγμένο με κυνήγι θησαυρού ξεκινάει με τον Πάντινγκτον σε καινούργιες περιπέτειες.

Άποψη: Συνεχίζοντας την φρενίτιδα που είχε προκαλέσει σε κοινό και κριτικούς το 2014 ο Πολ Κινγκ δίνοντας σάρκα και οστά στον χαρακτήρα Πάντινγκτον (από την παιδική λογοτεχνία), ο πολυαγαπημένος αρκούδος ξαναζωντανεύει στην μεγάλη οθόνη για μικρούς και μεγάλους.

Παρολίγον θύμα του σκανδάλου Weinstein, η παραγωγή έπρεπε τελευταία στιγμή να βρει διαφορετική εταιρεία διανομής αφού ορθώς οι συντελεστές θεώρησαν ότι μια παιδική ταινία δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συσχετιστεί με κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης. Ευτυχώς, την διανομή ανέλαβε τελικά η Warner Bros και η ταινία βρήκε τον δρόμο της προς τις αίθουσες.

Το franchise συνεχίζει στον δρόμο που χάραξε η πρώτη. Τον πολύχρωμο δρόμο γεμάτο προσεγμένα εφέ και CGI τόσο που νιώθεις ακόμα και την υγρασία στην γούνα του Πάντινγκτον! Όλη αυτή η παιχνιδιάρικη και ανέμελη ατμόσφαιρα θα σας συνεπάρει και θα σας υπενθυμίσει την ευγένεια και την καλοσύνη που κρύβεται σε κάθε άνθρωπο, αρκεί να την ψάξετε. Κάτι που η θεία Λούσυ ανέκαθεν συμβούλευε τον Πάντινγκτον να κάνει.

Σίγουρα κάποτε ο δρόμος δυσκολεύει και τα εμπόδια κάνουν την εμφάνιση τους. Όπως στην πρώτη ταινία η Νικόλ Κίντμαν ήθελε να βλάψει τον ήρωας μας, εδώ στα χνάρια της συνεχίζει ο Χιου Γκραντ, σε έναν ανανεωτικά διασκεδαστικό ρόλο στην καριέρα του, με πολλές διαφορετικές μεταμφιέσεις θα αναμετρηθεί με τον Πάντινγκτον σε μία πλοκή άκρως ενδιαφέρουσα που περιλαμβάνει θησαυρούς, καρναβάλια, καταδίωξη σε τρένα και… πολλή μαρμελάδα πορτοκάλι!

Μην ξεγελασθείτε και πιστέψετε ότι η ταινία απευθύνεται μόνο σε παιδιά. Και πώς θα ήταν ποτέ δυνατόν κάτι τέτοιο αφού ο κινηματογράφος μας έχει χαρίσει άπειρα animation με τα οποία έχουμε κλάψει και συγκινηθεί περισσότερο και από τους  μικρούς σινεφίλ (ενδεικτικά αναφέρω The Lion King, The Iron Giant και Spirited Away). Έτσι και το Πάντινγκτον προσφέρει λίγο απ’όλα. Συγκίνηση, χαρά, γέλιο, ελπίδα για κάτι καινούργιο, περιπέτεια και δίψα για ζωή.

Όλα ομορφαίνουν με μια παιδική ταινία. Σπεύσατε! 

Mαρία Γκιούλη

Πρώτη δημοσίευση: 30 Νοε. 2017, 06:08
Ενημέρωση: 7 Δεκ. 2017, 04:49
Τίτλος:
Paddington 2 (Πάντιγκτον 2)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
103
Εταιρία διανομής: 
Release: 
30 Νοεμβρίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos