Οι γάτες της Κωσταντινούπολης

Σύνοψη: Η ταινία που εντυπωσιάζει όπου κι αν προβάλλεται, ακολουθεί 7 διαφορετικούς γατο-χαρακτήρες στις περιπλανήσεις τους στα σοκάκια, τις αγορές, το λιμάνι, τις ταράτσες, στην Κωνσταντινούπολη και τον Βόσπορο. Μέσα από τις ιστορίες αυτών των εντελώς διαφορετικών 7 γάτο-προσωπικοτήτων, αλλά και των ανθρώπων που έρχονται σε επαφή μαζί τους, «Οι Γάτες της Κωνσταντινούπολης» σκιαγραφούν ένα κοντινό, γεμάτο ζεστασιά πορτραίτο της Πόλης.

Πρωταγωνιστούν οι γάτες : 
1. Bengu - Η ερωμένη
2. Aslan Parcasi - Ο κυνηγός
3. Psikopat - Η ψυχοπαθής
4. Duman - Ο τζέντλεμαν
5. Deniz - Ο υπέρ-κοινωνικός
6. Sari - Η καταφερτζού
7. Gamsiz - Ο «παίχτης»

Άποψη: Cat lovers, ενωθείτε! Κυριολεκτικά ακαταμάχητο ντοκιμαντέρ για όποιον διαθέτει στο σπίτι του ή φροντίζει γάτες γενικώς, με την πολύ έξυπνη ιδέα της σκηνοθέτιδας Tσεϊντά Τορούν να χρησιμοποιήσει σαν όχημα τα αξιολάτρευτα ζωάκια, αλλά και τις αφηγήσεις των ανθρώπων που ζουν μαζί τους, ώστε να σκιαγραφήσει ένα πορτραίτο της κοινωνικοπολιτικοοικονομικής καθημερινότητας της Κωνσταντινούπολης, αλλά και της ψυχοσύνθεσης των κατοίκων της.

Κεφάτη, σπιρτόζα δουλειά, με το νάζι των πρωταγωνιστών και τις απολαυστικές περιπέτειές τους της σε πρώτο πλάνο, άψογο travelling της κάμερας, συγκινητικό σπικάζ από τους ανθρώπους που καθημερινά μοράζονται στιγμιότυπα της ζωής τους με τα αξιαγάπητα αιλουροειδή. Ένα συναισθηματικό ντοκιμαντέρ που θα αγγίξει αρκετές ευαίσθητες χορδές που ίσως να μην πιτεύατε ποτέ ότι διαθέτατε.

Δημοσίευση: 9 Nov 2017, 03:00
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Οι γάτες της Κωσταντινούπολης (Kedi)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
79
Εταιρία διανομής: 
Release: 
9 Νοεμβρίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

the crown seaon 2
Έχοντας ήδη στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, το The Crown...
16 ώρες
bafta 2018
Στην φετινή απονομή των Βραβείων από την Βρετανική Ακαδημία...
1 ημέρα
bafta 2018
Mήπως έχουμε μπροστά μας το μεγάλο οσκαρικό φαβορί και...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο