Ο γίγαντας

ο γιγαντας - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Βόρεια Ισπανία, 1843. Ο νεαρός Μαρτίν, επιστρέφοντας στο σπίτι του μετά τον πόλεμο, πληγωμένος και ηττημένος, βρίσκει τον αγαπημένο του αδελφό, Χοακίν, να έχει μεγαλώσει τόσο που μοιάζει με αληθινό γίγαντα. Για να βοηθήσουν την οικογένειά τους, οι δυο τους, ξεκινούν μια ριψοκίνδυνη περιπέτεια, στην οποία ο γιγαντιαίος Χοακίν γίνεται νούμερο σε τσίρκο και δίνει παραστάσεις σε πλατείες, θέατρα και αυλές πλουσίων σε όλη την Ευρώπη. Όμως, σύντομα αντιλαμβάνονται πως ο χώρος του θεάματος είναι γεμάτος προκλήσεις, ψέματα και προδοσία. 

Σημείωμα του Σκηνοθέτη

Τι θα έκανες αν ανακάλυπτες στα 20 σου πως δεν έχει σταματήσει η ανάπτυξή σου και πως πιθανόν να μην σταματήσει ποτέ; Πώς θα αντιμετώπιζες εσύ την κατάσταση και πώς θα την αντιμετώπιζαν οι δικοί σου άνθρωποι; Τι γίνεται στην περίπτωση που αυτό που σε κάνει φρικιό είναι ταυτόχρονα και το μόνο πράγμα που μπορεί να βοηθήσει την οικογένειά σου οικονομικά; Σε τι βαθμό θα ήσουν διατεθειμένος να θυσιάσεις τον εαυτό σου;

Αυτό ακριβώς αποτελεί τον κεντρικό άξονα της ταινίας: πώς δύο αδέλφια κατάφεραν να μετατρέψουν μια ασθένεια σε επαγγελματική ευκαιρία ώστε να στηρίξουν την οικογένειά τους, και τι χρειάστηκε να θυσιάσουν σε προσωπικό επίπεδο για να πετύχουν τον στόχο τους.

Η ταινία δείχνει την περίπλοκη σχέση ανάμεσα σε δύο αδελφούς, οι οποίοι θα πρέπει να ανταπεξέλθουν όχι μόνο στις σωματικές ή συναισθηματικές αλλαγές που βιώνουν αλλά και στις αλλαγές του κοινωνικού περιβάλλοντος.

Πρώτη δημοσίευση: 29 Ιουνίου 2018, 00:28
Ενημέρωση: 5 Ιουλίου 2018, 10:21
Τίτλος:
Ο γίγαντας (Handia)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
114
Εταιρία διανομής: 
Release: 
28 Ιουνίου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos