Σύνοψη: Ο Νίκολας Κέιτζ και η Σέλμα Μπλερ υποδύονται ένα ζευγάρι που αποτελεί το στερεότυπο του αμερικανικού ονείρου: ζουν μιαν ευτυχισμένη ζωή με τα δύο τους παιδιά, την εφήβη κόρη τους και το δεκάχρονο γιο τους σε ένα πλούσιο προάστιο μιας μεγαλούπολης με όλες τις ανέσεις που προσφέρει η σύγχρονη ζωή. Ξαφνικά όμως μια μέρα, και όσο τα παιδιά ακόμη βρίσκονται στο σχολείο, μια άγνωστη επιδημία θα ξεσπάσει στην περιοχή, οδηγώντας ΟΛΟΥΣ τους γονείς στην τρέλα και βάζοντας στο μυαλό τους μόνο ένα στόχο: να σκοτώσουν τα παιδιά τους!

Άποψη: Απολαυστικό ταινιάκι, μια βουτηγμένη στο μαύρο χιούμορ κωμωδία τρόμου, με τον Νίκολας Κέιτζ (και την Σέλμα Μπλερ) σε απολαυστικά εξωφρενικές ερμηνείες, το "Mom and Dad" αποτελεί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν.

Ο Μπράιαν Τέιλορ επιστρέφει την τραχιά αναρχία των "Crank" (με τον Τζέισον Στέθαμ για όσους τα θυμάστε), με απολαυστικό στυλ και παίρνει τα σκαλπ όλων όσων βρίσκει μπροστά του, χωρίς οίκτο. Με εμπνευσμένες τραγελαφικές στιγμές, εκπληκτική χρήση των τραγουδιών από το σάουντρακ (στις μακράν πιο αστείες στιγμές της ταινίας), εκμεταλλεύεται τις μούτες του Νίκολας Κέιτζ που εδώ έχει κέφι και βρίσκεται σε φόρμα και στήνει μια βιτριολική αλληγορική κωμωδία που δεν φοβάται το σπλάτερ όταν χρειαστεί και αξιοποιεί ιδανικά την συνθήκη "θέλω να σκοτώσω μόνο τα δικά μου παιδιά, με τα υπόλοιπα είναι σαν να μην τρέχει τίποτα". 

Όταν βασιλεύει η παράνοια και η πλήρης απουσία λογικής (στο 90% του φιλμ, δηλαδή), ο Τέιλορ ρολάρει ασταμάτητος σε μια μακάβρια εξτραβαγκάνζα, από την μέση και μετά όμως οι στιγμές οικογενειακής και πολιτικοποιημένης διδαχής δείχνουν κάπως παραίτερες, η δράση ασθμαίνει όταν μεταφέρεται μέσα στο σπίτι και το τέλος είναι μάλλον απογοητευτικό, στερώντας από το "Mom and Dad" την ευκαιρία να εκτοξευτεί στα δυσθεώρητα ύψη καλτίλας που του άξιζαν, αν και σε κάθε περίπτωση ρουφιέται σαν ένα παγωμένο σφηνάκι τεκίλα. Ή και δύο.

Πρώτη δημοσίευση: 9 Μαρτίου 2018, 18:50
Ενημέρωση: 15 Μαρτίου 2018, 14:32
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Mom and Dad (Mom And Dad)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
86
Εταιρία διανομής: 
Release: 
8 Μαρτίου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos