Mission Impossible: Rogue Nation

mission impossible rogue nation - κριτική ταινίας

Eίναι να τρελαίνεσαι, για να μη γράψω κάτι χειρότερο. Δεκαεννέα ολόκλρα χρόνια έχουν περάσει από το πρώτο Mission Impossible και ο Τομ εκεί: αγέρωχος, υπερκινητικός, γεμάτος ενέργεια σαν πυρηνικός αντιδραστήρας, πάντα απίκο, πάντα μάχιμος.

Και εξακολουθεί να κάνει ο ίδιος τα περισσότερα ριψοκίνδυνα κασκαντιλίκια από τις ταινίες του (μην αμφιβάλλετε, ναι, κρεμιέται ο ίδιος από το αεροπλάνο στην περίφημη σκηνή που έγινε viral).

Και ναι, είναι ο κινητήριος μοχλός, βασικά η αιτία που συνεχίζονται τα φιλμ από το πολύ πετυχημένο αυτό franchise.

Μοναδικές, όπως πάντα, σκηνές δράσης, θεαματικές εκρήξεις, αδρεναλινικά ανθρωποκυνηγητά αέρος (Α400 αεροσκάφος), νερού (υποβρύχιες εγκαταστάσεις) κι εδάφους (καταδιώξεις στους δρόμους του Λονδίνου και του Μαρόκο). Είναι όλα εκεί. Αλλά, κυρίως, είναι αυτός ο παλιομοδίτικος αέρας της κλασσικής κατασκοπικής περιπέτειας, χωρίς τα βαρβάτα εφέ, με face to face τσαμπουκάδες και ραφινάτη δράση, που διατηρείται σχεδόν απαράλλακτος, έστω και αν έχουν περάσει πέντε διαφορετικοί σκηνοθέτες μέχρι τώρα (Nτε Πάλμα, Γου, Μπερντ, Έιμπρααμς και τώρα ΜακΚουάρι)...

Ένας συνδυασμός πάντα ιντριγκαδόρικος, αποτελεσματικός, με χιλιάδες φανατικούς που ποτέ δεν θα που όχι σε μια περιπέτεια αξιώσεων σαν κι αυτή, με άψογη αναλογία χιούμορ-δράσης, ορισμένες εξαιρετικά καλογυρισμένες σκηνές και τον Τομ Κρουζ να σολάρει και τους υπόλοιπους να σιγοντάρουν.

Υπόθεση: Ο Ίθαν Χαντ αναλαμβάνει μια νέα αποστολή, την πιο επικίνδυνη μέχρι σήμερα, που τον θέλει να προσπαθεί να διαλύσει το Συνδικάτο, μια σκιώδη αντί-IMF οργάνωση άριστα εκπαιδευμένων πρακτόρων, που αποκαλύπτεται ότι δρα ενάντια στα μυστικά σχέδια της αμερικανικής Κυβέρνησης, ώστε να επικρατήσει μια νέα τάξη πραγμάτων. Στο πλευρό του Ίθαν Χαντ και της ομάδας του θα βρεθεί και μια αποκηρυγμένη Βρετανίδα πράκτορας, ο ρόλος της οποίας συνιστά άλλο ένα μυστήριο. Στόχος του Ίθαν Χαντ όπως πάντα, να προστατέψει τους φίλους του και να κάνει το αδύνατο… δυνατό, όσο επικίνδυνο κι αν είναι.

 

Πρώτη δημοσίευση: 28 Aug 2015, 13:21
Ενημέρωση: 7 Σεπτεμβρίου 2015, 14:13
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Mission Impossible: Rogue Nation (Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Έθνος)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
132
Εταιρία διανομής: 
Release: 
27 Αυγούστου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos